Η τοπική ενωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ απαντά στις δηλώσεις Τσακαλώτου. Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν…

Απορρίπτουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες έχοντας κατά νου τις εκλογές

Είναι καθαρό ότι το αντιλαϊκό γαϊτανάκι με τις «διαρροές» και τις αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις γύρω από την εφαρμογή ή μη της περικοπής της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις, που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Εμείς οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να μείνουμε θεατές στο άθλιο αυτό γαϊτανάκι. Απορρίπτουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που καλλιεργεί τον εφησυχασμό  έχοντας κατά νου τις εκλογές .

Όπως επίσης δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όλη αυτήν τη σκιαμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.λπ., μεταξύ των δυνάμεων δηλαδή που διακρίθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο σφαγιασμό των συντάξεων και στο άγριο «τσεκούρωμα» των ασφαλισμένων.

Έχουμε όμως κάθε λόγο να οργιζόμαστε από τις πρόσφατες δηλώσεις Τσακαλώτου από το Λονδίνο. «Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος», είπε χωρίς ίχνος ντροπής, ο υπουργός Οικονομικών.

Βέβαια πριν το κ. Τσακαλώτο, είχε φροντίσει ο κ. Τσίπρας, από τη ΔΕΘ να ξεστομίσει ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί με …φυσικό τρόπο λόγω θανάτου των απομάχων της δουλειάς. Τότε κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν φραστική «γκάφα» του πρωθυπουργού. Ωστόσο φαίνεται ότι στα κυβερνητικά επιτελεία έχουν κάνει τους μακάβριους υπολογισμούς τους….. Άλλωστε σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν.

Προφανώς πρόκειται για μια άκρως προσβλητική θέση, που ξεπερνά τα εσκαμμένα και είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό να μας θεωρεί τους συνταξιούχους μελλοθάνατους ,και ότι με την φυσική εξέλιξη που θα έχουμε θα σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και έτσι δεν θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει τις περικοπές τις οποίες η ίδια ψήφισε.
Δεν μένει τώρα παρά να υπάρξει και η σχετική δήλωση και από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον τρόπο που θα επιταχυνθεί ο θάνατος μας. Μπορεί να π.χ. να θεσπισθεί η ευθανασία για του άνω των 70 ετών, για να σωθεί το ασφαλιστικό. Αν περικοπούν οι συντάξεις ,έτσι και αλλιώς δεν θα φτάνουν τα χρήματα για γιατρούς και φάρμακα, οπότε δεν θα χρειαστεί ειδικό φάρμακο για την ευθανασία.

Κάνουν όμως μεγάλο λάθος οι κυβερνώντες αν νομίζουν ότι θα πάμε έτσι, σαν «το σκυλί στα αμπέλι». Οι συνταξιούχοι δεν ζητάμε χάρες, ούτε ελεημοσύνες από την κυβέρνηση. Εμείς με τις εισφορές μας κτίσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά που διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λεηλάτησαν.

Πληρώσαμε με βάση τους δικούς τους νόμους ,για αξιοπρεπείς συντάξεις ,υγεία και πρόνοια. Και αυτά δεν τα απεμπολούμε. Με τους μέχρι τώρα αγώνες μας το έχουμε αποδείξει.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!