Δίπολο Γιόγιακα – Μπέζα στα ψηφοδέλτια της Θεσπρωτίας και Κάτσιο στον δήμο βλέπει η “Βραδυνή”

Τι ονοματα αναφέρει για όλη την Ήπειρο

Τις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας σε διαφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποιων και στην Ήπειρο, παρουσιάζει η “Βραδυνή της Κυριακής”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της.

Η “Βραδυνή” βλέπει Γιόγιακα – Μπέζα στο ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας, ενώ όπως αναφέρει, ο Νικολας Κάτσιος δεν ενδιαφέρεται για τις εθνικές εκλογές καθώς προετοιμάζεται για τον δήμο Σουλίου.

Δειτε το ρεπορτάζ για την Ήπειρο:

Νομός Θεσπρωτίας:

Εκτός του νυν βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Νομό Θεπρωτίας θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Αντώνης Μπέζας. Ήδη οργανώνει το γραφείο του και αναπτύσσει έντονη κινητικότητα στο Νομό. Αναμένεται, μάλιστα, οι δύο πολιτικοί να αποτελέσουν το «γαλάζιο» δίπολο. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο φαρμακοποιός Νικόλαος Κάτσιος, δεν ενδιαφέρεται για το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. Οργανώνεται και κινητοποιείται για να θέσει υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Σουλίου.

Νομός Ιωαννίνων

Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων βέβαιη είναι η θέση του νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα. Θέση αναμένεται να έχει και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Σταύρος Καλογιάννης. Αν και από την Πειραιώς τον προόριζαν για το Δήμο Ιωαννίνων, ο ίδιος προτιμά να δώσει τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές. Μια υποψηφιότητα-έκπληξη που θα συμβολίζει και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο αναμένεται να είναι αυτή του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη. Αν και δεν υπήρξε κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και προέρχεται από την Κεντροαριστερά, σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε συζητήσεις με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά παραβρέθηκε σε κομματική εκδήλωση, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, στις αρχές της εβδομάδας, που για πολλούς θεωρήθηκε ως επισφράγισμα της υποψηφιότητάς του. Από τη νέα γενιά σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Δαρδαμάνη που προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. Επίσης, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Χάρης Λαζάνης και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Λάμπρος Γεωργόπουλος. Δυνατές υποψηφιότητες είναι, επίσης, αυτές των Παντελή Κολόκα και Κώστα Σιαράβα, που κατέχουν αυτοδιοικητικές θέσεις. Ενδιαφέρον για μια θέση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο έχει επιδείξει ο καρδιολόγος, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, αδελφός του πρώην βουλευτή Αντώνη Φούσα. Σύμφωνα με την ποσόστωση, δύο θέσεις πρέπει να είναι γένους θηλυκού. Οι επικρατέστερες για αυτές είναι η παιδίατρος και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαρία Κεφάλα και η προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών δικηγόρος Βαλαντία Τσέπη. Ένδιαφέρον για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών έχει δείξει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρος Βασιλείου. Ο οικονομολόγος και σύμβουλος Επιχειρήσεων έχει κάνει συζητήσεις με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε ότι δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ θέλοντας να δώσει την ευχέρεια στο κόμμα να τον τοποθετήσει στη μάχη, όπου αυτό κρίνει.

Νομός Άρτας

Στο ψηφοδέλτιο του Νομού Άρτας η μία θέση ανήκει στο νυν βουλευτή Γιώργο Στύλιο. Το ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπληρώσει η πολιτευτής και υποψήφια και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Άρτας Κώστα Καραμπίνα, που κινείται δυναμικά. Έντονο ενδιαφέρον για μια θέση στη γυναικεία ποσόστωση επιδεικνύει η Μαριλένα Παπαγεωργίου, η σύζυγος του πρώην υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος απεβίωσε πριν από 1,5 χρόνο. Επίσης, ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος και έχει έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις με τα κεντρικά της Πειραιώς. Υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος. Πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κονταξή.

Νομός Πρέβεζας

Εκτός του νυν βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Νομού Πρέβεζας του ξενοδόχου και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρου Κυριάκη. Ο ιδιος οργανώνει το γραφείο του και έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα. Επίσης, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος στην Π.Ε. Γιώργος Κατσαούνος. Τις θέσεις του ψηφοδελτίου αναμένεται να συμπληρώσουν ο Δημήτρης Γιολδάσης και η ξενοδόχος Άννα-Μαρία Ανατολιωτάκη

In this article

Join the Conversation