Ελεύθεροι οι προσαχθέντες, λάδι στην φωτιά από Ράμα

Τους κράτησαν για επτά ώρες περίπου, με διάφορα προσχήματα, σε μία κίνηση που σκόπευε εμφανώς στην διατήρηση της έντασης

Ελεύθεροι αφέθηκαν τα ξημερώματα οι δώδεκα προσαχθέντες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργυροκάστρου, ανάμεσά τους στελέχη της ομογένειας και Ελλαδίτες.

Τους κράτησαν για επτά ώρες περίπου, με διάφορα προσχήματα, σε μία κίνηση που σκόπευε εμφανώς στην διατήρηση της έντασης, μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Το κλίμα στη μειονότητα παραμένει βαρύ και παρά την εμφανή προσπάθεια της Αθήνας να κρατήσει χαμηλούς τόνους ο πρωθυπουργός της γείτονας ρίχνει και πάλι λάδι στην φωτιά.

Ο Έντι Ράμα ο οποίος είχε αποκαλέσει τρελό τον Κωνσταντίνο Κατσίφα μετά την εκτέλεσή του, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, κι αυτή την φορά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του ο οποίος του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες, ο Έντι Ράμα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία.

«Οι αξίες μας είναι ακριβώς εκείνες που κακώς κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Εκείνος που ήρθε να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και έφυγε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο «Greku» διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη «shqiptari!». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι «greku», αλλά πολίτες της Αλβανίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της γείτονος.

«Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια» συνέχισε, για να προσθέσει:

«Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια»

απο το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!