H Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε τους επικεφαλής

Για τους τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς και για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, για τους τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς και για την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης ο Γιάννης Παπαθεοδώρου γραμματέας της Κ.Ο. Ηγουμενίτσας, την κεντρική εισήγηση για το πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής πάλης έκανε ο Γιώργος Πρέτζας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Πρέτζας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα κάλπικα διλήμματα που συνοδεύουν τις αντιδραστικές ανατροπές, περί “αποκέντρωσης”, “αυτοτέλειας”, “οικονομικής αυτονομίας”, “διεύρυνσης της δημοκρατίας”, “λαϊκής συμμετοχής” και άλλα τέτοια επιχειρήματα που στήνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, είναι για να “ρίξουν στάχτη στα μάτια” του λαού μας και να κρύψουν ότι θέλουν την Τοπική Διοίκηση ως μηχανισμό διοίκησης και όχι αυτοδιοίκησης, που θα απορροφά τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα λειτουργεί ως μηχανισμός ενσωμάτωσης. Έχουν στόχο να κρύψουν ότι το κεντρικό κράτος, οι θεσμοί του στην Τοπική Διοίκηση, οι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί δρουν ενιαία, από κοινού, εχθρικά απέναντι στο λαό».

Συμπλήρωσε πως «δρουν για να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων. Το κρίσιμο λοιπόν ζήτημα σήμερα, είναι να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην προσπάθεια τους να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα. Για το ΚΚΕ οι πολλαπλές αυτές εκλογές που είναι μπροστά μας αποτελούν συνέχεια των αγώνων που δίνουμε καθημερινά.

Η πραγματική προοδευτική επιλογή δεν είναι η αναζήτηση διεξόδων μέσα από την αναπαλαίωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος ή από την αναζήτηση επιμέρους μικροδιαφορών ανάμεσα σε μια καρικατούρα διπολισμού. Προοδευτική επιλογή είναι η διεκδίκηση να ζει ο λαός με καλυμμένες τις σύγχρονες ανάγκες του, η οργάνωση της πάλης για να ανακόπτεις τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια;

Είναι όλες οι ζωντανές δυνάμεις, αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, να γυρίσουν την πλάτη τους στις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να ξεπεράσουν την παγίδα του μικρότερου κακού, που κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλο.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προώθηση της ανασύνταξης του κινήματος και της Κοινωνικής Συμμαχίας, στοιχεία απαραίτητα για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό. Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού!»

Οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Θεόδωρος (Δώρης) ,Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Θεσπρωτίας του ΟΑΕΕ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Δήμος Σουλίου: Ηλία Κουτσής, γραμματέας της ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ, οικονομολόγος – εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας.

Δήμος Φιλιατών: Λαέρτης Ρέγκας, φυσιοθεραπευτής, πρ. δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών, μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ.

In this article

Join the Conversation