H Παραμυθιώτισσα Πανεπιστημιακός Άννα Κούρτη, Συντονίστρια στην παράταξη του Ν. Κάτσιου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Δήμο Σουλίου

«Η εποικοδομητική συνεργασία μας με τους επιστήμονες της αποδημίας θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σουλίου»

Τη δέσμευσή του για την άμεση ενεργοποίηση του πολύτιμου δυναμικού των απόδημων επιστημόνων του Δήμου Σουλίου στη διαδικασία αναπτυξιακής ανάταξης της περιοχής, έκανε πράξη ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος, μέσα από τον ορισμό της απόδημης Παραμυθιώτισσας κ. Άννας Κούρτη, Καθηγήτριας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Συντονίστρια της δημοτικής του παράταξης, υπεύθυνης για την εκπόνηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα υλοποιήσει στο Δήμο ως νέα δημοτική αρχή.

«Η εποικοδομητική συνεργασία μας με τους επιστήμονες της αποδημίας θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σουλίου, στο δύσκολο δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας μας», ανέφερε στη διακεκριμένη Παραμυθιώτισσα επιστήμονα ο Ν. Κάτσιος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί της στο Γραφείο της στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε ότι, ως δήμαρχος θα αξιοποιήσει με κάθε τρόπο το επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό της αποδημίας και σημείωσε ότι, ήδη έχει αρχίσει να συγκροτεί μία ομάδα επιστημόνων που συνεχώς διευρύνεται, η οποία θα αποτελέσει για το Δήμο μία δεξαμενή πολύτιμων ιδεών, προτάσεων και λύσεων για τα προβλήματα του τόπου. «Μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων που αποτελούν πανεπιστημιακοί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι σε συνεργασία με τους καταξιωμένους επιστήμονες της περιοχής και το γεωτεχνικό δυναμικό της πολιτείας αλλά και του Δήμου θα αποτελέσουν έναν στρατηγικό σύμβουλο ανάπτυξης, που θα βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή να σηκώσει όσο πιο ψηλά γίνεται, το Δήμο Σουλίου», υπογράμμισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος.

Η κ. Άννα Κούρτη, αποδεχόμενη με ευχαρίστηση την πρόσκληση του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου να προσφέρει τις γνώσεις της στο δήμο της ιδιαίτερης πατρίδας της, ανέφερε ότι: «Η ανάπτυξη του Δήμου Σουλίου περνάει υποχρεωτικά μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, με άξονα μια δυναμική και βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία αλλά και με την ταυτόχρονη στήριξη των αγροτικών προϊόντων της περιοχής». Αναλύοντας την αναγκαιότητα θέσπισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για το Δήμο Σουλίου, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών με σεβασμό στο περιβάλλον, στη μείωση του κόστους άρδευσης και παραγωγής αλλά και στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επίσης επισήμανε τη σημασία ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τη διασύνδεση της παραγωγής με την αγορά, την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων ποιότητας με χαρακτήρα “Brand-Σούλι” και τον αγροτουρισμό, ως τομείς που θα συμβάλουν στην τόνωση του αγροτικού εισοδήματος, θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, που θα αποτελέσουν διέξοδο για τους νέους ανθρώπους και τελικά θα τους κρατήσουν στον τόπο μας.

Από την πλευρά του, ο Ν. Κάτσιος τόνισε ότι η έναρξη της συνεργασίας με την κ. Κούρτη σηματοδοτεί την απαρχή της διαμόρφωσης ενός μοντέλου τοπικής ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία στο Δήμο Σουλίου που θα παράγει γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι: «Αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο της κεντρικής εξουσίας αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και κατά συνέπεια είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει όχι μόνο τους επιστήμονες και τους αγρότες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα έργα υποδομής που θα πρέπει να υλοποιήσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε για τους παραγωγούς μια νέα αισιόδοξη προοπτική που με τη σειρά της θα οδηγήσει στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας. Πεποίθηση μου είναι ότι, παρά τα όποια προβλήματα τελικά θα τα καταφέρουμε και θα διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον παραγωγικό κόσμο στο Δήμο Σουλίου».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!