Ήττα για την ΚΑΕ Παραμυθιάς παρά την καλή απόδοση

Γράφει για την paramythia-online.gr, ο Δημήτριος Ντόκος

Χωρίς το ροζ φύλλο αγώνα συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Παραμυθιά καθώς γνώρισε την ήττα με 63-67 σε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό ματς με αντίπαλο την ισάξια ομάδα των Μολοσσών Ιωαννίνων στα πλαίσιο της  14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η έκτη ήττα για τους γηπεδούχους που μετρούν σκορ 7-6 και παραμένουν τέταρτη στην κατάταξη του ομίλου πίσω από την Πάργα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν χάρη στα τελευταία κερδοφόρα παιχνίδια στην πέμπτη θέση.

Ουσιαστικά και οι δυο ομάδες έπαιξαν για το θέαμα χωρίς άγχος και ιδιαίτερη βαθμολογική ανάγκη, με τον αγώνα να προσφέρει στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο εντυπωσιακό ρυθμό και έντονα συναισθήματα με  την Παραμυθιά να τρέχει ένα σερί στο σκοράρισμα καλύπτοντας την διψήφια διαφορά και να διεκδικεί με αξιώσεις το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο αγώνας ξεκίνησε νευρικά χωρίς κάποια από τις ομάδες να μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι με σωστές επιθέσεις κοντά στο ζωγραφιστό και τα αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ πήραν κεφάλι στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Η Παραμυθιά κάπου εκεί ξύπνησε και με καλές επιλογές μπόρεσε να ισοφαρίσει και να προηγηθεί στο τέλος του δεκαλέπτου με το οριακό 17-15. Η συνέχεια του δευτέρου δεκαλέπτου συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με τους Γιαννιώτες να πετυχαίνουν πόντους χάρη σε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και την Παραμυθιά να ακολουθεί στο σκορ χάρη σε ορισμένα μακρινά σουτ από την περιφέρεια.

Το ημίχρονο έληξε τελικά με το φτωχό 27-28 υπέρ των Μολοσσών.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική εικόνα για τις δυο ομάδες. Η Παραμυθιά μπήκε χαλαρά και χωρίς συγκέντρωση, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν οι Μολοσσοί, που με διαδοχικά κλεψίματα και αιφνιδιασμούς κατάφεραν να μεγαλώσουν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο στα τέλη του δεκαλέπτου. Η γηπεδούχος δεν είχε λύσεις στους εξίσου γρήγορους περιφερειακούς παίχτες των Μολοσσών με αποτέλεσμα η μπάλα να μένει στα χέρια των παιχτών, που εκτελώντας στα τελευταία δευτερόλεπτα χωρίς ιδανικές προϋποθέσεις δεν τα κατάφερναν στο σκοράρισμα. Με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να γράφει 17-26 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν αυτό που έδωσε και την διψήφια διαφορά στο 44-54. Εκεί που όλα έδειχναν πως ο αγώνας έχει κριθεί ως προς την υπόθεση του νικητή η Παραμυθιά αφυπνίστηκε και γρήγορα με βόμβες τριών πόντων του νεαρού και εξαιρετικού Βάτσιου και τα γρήγορα τρεξίματα του επίσης νεαρού Ανδρέου επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι. Δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα το σκορ είχε κυμανθεί στο 60-61 με τις δυο ομάδες να έχουν ίσες πιθανότητες για την νίκη. Η Παραμυθιά είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι όταν έγινε αντιαθλητικό στον Ανδρέου αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το μέγιστο σε πόντους στην επαναφορά της κατοχής. Οι Μολοσσοί απάντησαν στην επόμενη φάση με εύστοχο τρίποντο μαχαιριά του Δρούγκα και με καθαρό μυαλό στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα πέτυχαν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Εξαιρετική  η διαιτησία καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς κάποιος να μένει παραπονούμενος. Ανδρέου και Βάτσιος είχαν διψήφιους πόντους (21 και 11 αντίστοιχα) από τους γηπεδούχους και οι Ζαφειράκης, Μήτος-Κώτσης, Νταφόπουλος από τους φιλοξενούμενους.

Επόμενος αγώνας για την ΚΑΕ Παραμυθιάς στης 23 Φεβρουαρίου εκτός έδρας στην Κόνιτσα με αντίπαλο τον Αίαντα Περιβλέπτου.

Δεκάλεπτα: 17-15,27-28,44-54,63-67

Διαιτητές: Ράπτης-Λειβαδίτης

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Ανδρέου 11, Κούρτης 2, Αθανασίου Χ. 5, Βάτσιος 21, Κωλέτσης Λατσός 6, Στεργίου 9, Αθανασίου Γ. , Σιούτης 2, Ρεσβάνης 7, Παπαγρηγορίου , Φάτσιος.

ΜΟΛΟΣΣΟΙ Α.Σ.: Πολύζος 7, Παπαγεωργίου 7, Τσιρώνης , Δρούγκας 7, Γρηγοριάδης 3, Ζαφειράκης 10, Μήτος-Κώτσης 17,Σιώζιος 2, Γούνης , Νταφόπουλος 14.

Φωτογραφια αρχείου

In this article

Join the Conversation