Στον ΦΟΠ ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Κουτσής

Στο επίκεντρο της συνάντησης, οι δράσεις του ΦΟΠ, το ιδιοκτησιακό και τα προβλήματα του κτηρίου

Το απόγευμα της Πέμπτης κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλία Κουτσή και τους Θόδωρο Μπρέστα, Ματίνα Τζάκου και Χρυσηίδα Γεωργίου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς και συνομίλησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΦΟΠ ενημέρωσαν τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις δραστηριότητες του ομίλου και τη συμμετοχή των παιδιών και όχι μόνο στα τμήματα (φιλαρμονική, χορευτικά, ωδείο, ρομποτικής, σκακιού, εικαστικών). Αναφέρθηκαν επίσης στο ιδιοκτησιακό ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΦΟΠ και στην προσπάθεια των τελευταίων ΔΣ να βάλουν σε τάξη μια σειρά από διοικητικά, οικονομικά, λογιστικά, πολεοδομικά κ.α θέματα. Επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για στατικότητα των κτιρίων και τις άκαρπες προσπάθειες που έχουν κάνει ώστε να χρηματοδοτηθούν από τον Δήμο απαραίτητα έργα ενίσχυσης της στατικότητας.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν πως τόσο ως δημοτικό ψηφοδέλτιο όσο και ως πολιτικός χώρος, οι κομμουνιστές βάζουν πολύ ψηλά την υπόθεση πολιτισμός όχι ως εμπόρευμα αλλά ως δικαίωμα του κάθε πολίτη και υποχρέωση του κράτους να παρέχει πρόσβαση στο πολιτισμό σε όλους. Εξήραν το έργο του ΦΟΠ για 6 δεκαετίες στην Παραμυθιά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όμως τόνισαν πως το μεράκι και η ανιδιοτέλεια των εθελοντών δεν φτάνει πάντα.

Είναι απαίτηση των καιρών το κράτος είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο να δώσει σημασία και πόρους στον πολιτισμό, στην τέχνη, στην ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μακριά από την υποκουλτούρα και την εμπορευματοποίηση. Όσο για το θέμα των στατικών προβλημάτων του κτιρίου του ΦΟΠ, ενός χώρου που καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες άνθρωποι, κυρίως παιδιά, αποτελεί μια ακόμη περίπτωση, σε έναν μακρύ κατάλογο, από επικίνδυνα κτίρια. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί προτεραιότητα ο άμεσος αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων και όχι μόνο.

Τέλος σχετικά με το ιδιοκτησιακό θέμα οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι πρέπει άμεσα να μπει και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την Κυριακή κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον Ηλία Κουτσή και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Τάκη Χρήστου θα μεταβεί στην Αθήνα για την ετήσια εκδήλωση της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!