H δημοτική αρχή για την συνάντηση με την οικογένεια Bvlgari

Δελτίο τύπου

Απόλυτα πετυχημένη η συνάντηση με την οικογένεια Βούλγαρη (Bvlgari). Την Παρασκευή 15/3/2019, αποστολή του Δήμου Σουλίου αποτελούμενη από τη Δήμαρχο Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη –Μπότση, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ Ντάγκα Ευάγγελο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Καλόγηρο Γεώργιο, βρέθηκε στη Ρώμη με σκοπό τη συνάντηση με τους απόγονους του Σωτηρίου Βούλγαρη, ιδρυτή της γνωστής εταιρίας Bvlgari.

Δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση :

“Μεταφέραμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την ευεργεσία τους στην Παραμυθιά και ενημερώσαμε τους απογόνους της οικογένειας Άννα και Πάολο Βούλγαρη για τις εξελίξεις στην επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου Βούλγαρη. Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την παρουσία μας.

Θετική ανταπόκριση υπήρχε στην πρόταση μας, για συνδρομή τους στη διαμόρφωση και λειτουργία της αίθουσας προς τιμήν της οικογένειάς τους.

Μετά τη χρηματοδότηση με 2.500.000€ του έργου της ανακαίνισης του πρώην σχολείου Βούλγαρη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΠαΝΕΚ, και επαναχρησιμοποίησης του σε πολυχώρο Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, η διασφάλιση της αρωγής της οικογένειας Βούλγαρη καταμαρτυρούν ότι το ιστορικό κτίριο Βούλγαρη θα αποτελέσει το διαμάντι της Παραμυθιάς και όλης της Ηπείρου“

H επιστολή:

Προς:
Κυρία Anna Bulgari.
Κύριο Paolo Bulgari.
Κύριο Nikola Bulgari.

Αξιότιμη κυρία
Αξιότιμοι κύριοι

Αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της συνάντησης μας. Σας μεταφέρουμε εγκάρδιους χαιρετισμούς από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Δημοτών της Μαρτυρικής Παραμυθιάς του ηρωικού Δήμου Σουλίου.
Η Παραμυθιά σας μνημονεύει και σας τιμά αναγνωρίζοντας την προσφορά της οικογένειας σας, αφού το όνομα Βούλγαρη, κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο των ευεργετών της.
Από το 1934 με τη δωρεά του αείμνηστου παππού σας, στο κέντρο της πόλης δεσπόζει το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας κτίριο Βούλγαρη όπως κατονομάζεται από όλους.
Όπως γνωρίζετε, το κτίριο αυτό στέγαζε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς μέχρι το 2009.
Θεωρούμε υποχρέωση μας, να σας ενημερώσουμε για τον εμπλουτισμό του ρόλου του σχολικού κτιρίου καθώς και τη συνέχιση της χρήσης του με βάση τις σημερινές ανάγκες.
Το κτίριο δεν μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί σαν σχολείο. Τόσο το καινούριο σχολικό συγκρότημα που ανεγέρθηκε, όσο και η μείωση του αριθμού των μαθητών οδήγησαν στην ανάγκη να σχεδιαστεί άλλη χρήση προκειμένου να ανακατασκευαστεί, να γίνει λειτουργικό και βιώσιμο χωρίς να χάσει τη χρήση του εκπαιδευτηρίου.
Μετά από πολλές και επίπονες προσπάθειες καταφέραμε να εντάξουμε την επαναχρησιμοποίηση του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα – επιχειρηματικότητα – Καινοτομία ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020» ως πολυχώρου Εκπαίδευσης, Τέχνης, Ιστορίας και Πολιτισμού με παρεμβάσεις ανακαίνισης καθώς και εξοπλισμό σύμφωνα με έναν οραματικό σχεδιασμό χρήσης και λειτουργίας (Συνολικού προϋπολογισμού 2.468.000,00€).
Στόχος μας είναι αφενός να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών που θα μπορέσει στις αίθουσες του να γνωρίσει την ιστορία της Παραμυθιάς της οικογένειας Σας και όλου του Δήμου γενικότερα αφετέρου να ικανοποιήσει το θυμικό της συλλογικής σκέψης των Παραμυθιωτών, που θα δουν να παίρνει ζωή, μετά από αρκετά ομολογουμένως χρόνια, το «αγαπημένο τους» σχολείο.
Στις αίθουσες του επίσης θα δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά να συμμετέχουν σε πολλαπλές δραστηριότητες, καθώς δώσαμε έμφαση στην επιθυμία σας να λειτουργήσει σαν χώρος εκπαίδευσης.
Ο χώρος αυτός δεν είναι μόνο ένας σχολικός χώρος, η ιστορία τον έταξε και σαν χώρο ιερό. Οι συνειδήσεις όλων, μας καλούν στην αξιοποίηση του.
Σας ευχαριστούμε για όσα κάνατε για την Παραμυθιά. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή και επιθυμία να επιτρέψετε το κτίριο να ονομαστεί «Bulgari» καθώς επίσης αν επιθυμείτε να συνδράμετε με οποιοδήποτε τρόπο στη διαμόρφωση – σχεδιασμό και λειτουργία του χώρου που θα είναι αφιερωμένος στην οικογένεια σας.
Μια παρέμβαση από το μεγάλο όνομα σας θα αποφέρει μια δόση σκεπτικισμού στη σύγχρονη κοινωνία. Θα είναι έκφραση μιας μεγάλης ιδιαίτερης υποχρέωσης, του τόπου μας και ώθησης στους νέους να γνωρίζουν τι σημαίνει προσφορά και ευεργεσία στην ιδιαίτερη πατρίδα, ώστε να μη μένουν έκθετες οι ρίζες της ζωής, περιφρονημένες οι πολιτιστικές μας καταβολές και η παράδοση.
Σας ευχαριστούμε θερμά .

Με βαθύτατη εκτίμηση
Η Δήμαρχος Σουλίου
Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση

In this article

Join the Conversation