Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ηλία Κουτσή με τον πολιτιστικό σύλλογο Προδρομίου

Δελτίο Τύπου

Το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Κουτσής και ο Θόδωρος Μπρέστας επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με το Δ.Σ του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Προδρομίου, ενός συλλόγου που φέτος φτάνει τα 36 ζωής και προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δραστηριότητες του συλλόγου (χορευτικά τμήματα ενηλίκων και παιδιών, εκδηλώσεις για τα παιδιά του χωριού, ετήσιο ημερήσιο πανηγύρι, ενημερωτικές εκδηλώσεις, έργο αλληλεγγύης προς ευπαθείς ομάδες). Επίσης τόνισαν ότι η ζωντάνια του συλλόγου βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, στον αληθινό εθελοντισμό και στην ομαδική δράση και στήριξη από όλο το χωριό.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης που αναγνώρισαν τη διαχρονική προσφορά του συλλόγου στην τοπική κοινωνία του χωριού αλλά και ολόκληρου του Δήμου. Τόνισαν ότι είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν άνθρωποι δραστήριοι που με το μεράκι τους συμβάλλουν στη διατήρηση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου μας αλλά και να τονώνουν το αίσθημα της συλλογικότητας.

Τέτοιες προσπάθειες επιβάλλεται να ενισχύονται και να στηρίζονται από τις δημοτικές αρχές και όχι να χρησιμοποιούνται ώστε να αποσύρεται το κράτος (τοπικό και κεντρικό) από μια σειρά υποχρεώσεων του προς τους πολίτες. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό και οι σύλλογοι αλλά και το λαϊκό κίνημα ευρύτερα να έχουν στην ημερήσια διάταξη τους αγώνες και τη διεκδίκηση και να μην βολεύονται με τη μίζερη πραγματικότητα.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για πολλά σημαντικά ζητήματα της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων, η μετανάστευση δεκάδων νέων από την περιοχή προς το εξωτερικό, η εγκατάλειψη του κάμπου και τα «χαράτσια» του ΤΟΕΒ, η έλλειψη υποδομών κ.α.

In this article

Join the Conversation