Κάτσης: «Τα έργα αθλητισμού είναι στήριξη στη νέα γενιά»

Με αφρομή τον ηλεκτροφωτισμό του δημοτικού σταδίου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού. 255.000 ευρώ

Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού Σταδίου της πρωτεύουσας, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου και του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ύψους 255.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού και θα δημοπρατηθεί και εκτελεστεί υπό την επίβλεψη του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά με την θετική αυτή εξέλιξη:

Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έγινε το τελευταίο βήμα από την πλευρά μας, ώστε το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας να αποκτήσει φωτισμό επαγγελματικού επιπέδου.
Ήταν απαράδεκτο ότι τόσα χρόνια δεν είχε γίνει το αυτονόητο και είχαν εγκαταλειφθεί οι αθλητικές υποδομές στην τύχη τους. Το Δημοτικό Στάδιο, βυθισμένο στο σκότος περιόριζε τον ωφέλιμο χρόνο χρήσης του γηπέδου από τους πολίτες, τους αθλητές και τις ομάδες. Όταν το έργο ολοκληρωθεί, ελπίζω σύντομα, το στάδιο θα μπορεί να φιλοξενεί υψηλών προδιαγραφών αθλητικές δραστηριότητες αλλά και να γίνει πόλος αθλητισμού για την νέα γενιά.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Βασιλειάδη,που ανταποκρίθηκε σε ένα ακόμα αίτημά της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας, μετά το γήπεδο στο Καστρί, το γήπεδο beachvolley και τον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείουπου έχουν ήδη δρομολογηθεί. Είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να κατευθύνει πόρους σε μικρά χρήσιμα έργα σε όλη την Ελλάδα και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο Υφυπουργός είναι παραδειγματική.

Έπεται και συνέχεια στο ΦιλοΔΗΜΟΣ των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν:

Γήπεδο στην Πλαταριά,
Γήπεδο τένις στα Σύβοτα,
Χλοοτάπητας και ταρτάν στην Παραμυθιά
Αντικατάσταση παρκέ στο γήπεδο μπάσκετ Παραμυθιάς

In this article

Join the Conversation