Κάτσης | Συνεχίζουμε με 2 νέα γήπεδα

Δελτίο Τύπου

Με χαρά πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι 2 νέα έργα χρηματοδοτούνται. Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πλαταριάς και η κατασκευή γηπέδου τένις στα Σύβοτα.

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων»

Συγκεκριμένα:

Τοποθέτηση χλοοτάπητα και περίφραξη στο γήπεδο ποδοσφαίρου Πλαταριάς 568.778,89 €
Κατασκευή γηπέδων αντισφαίρισης στην τοπική κοινότητα Συβότων 99.200,00 €

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης εξέφρασε την ικανοποίηση δηλώνοντας ότι:
«Οι κάτοικοι της Πλαταριάς και των χωριών Σκορπιώνας, Φασκομηλιάς Πολυνερίου και Αργυροτόπου μου είχαν εκφράσει πολλές φορές την αναγκαιότητα να γίνει το γήπεδο της Πλαταριάς ώστε να έχει διέξοδο η νεολαία, να αθλείται, ενώ οι κάτοικοι των Συβότων διεκδικούσαν ανέκαθεν ένα γήπεδο τένις το οποίο θα αναβάθμιζε το τουριστικό προϊόν, αλλά και θα ενίσχυε το ενδιαφέρον για το ανερχόμενο αυτό άθλημα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε εξ’ αρχής βάρος στα πολλά και μικρά έργα αθλητικών εγκαταστάσεων αντί των λίγων και Φαραωνικών, έχει και την βούληση, και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες.

Τα έργα αυτά αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δίνουν διέξοδο στη νεολαία ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο βοηθούν την τοπική κυκλική οικονομία. Ήδη μόνο από το πρόγραμμα Φιλόδημος, με τα έργα που έχουν ενταχθεί και κατασκευάζονται σε διάφορους τομείς όπως στην ύδρευση, την αποχέτευση, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις παιδικές χαρές κλπ, έχουν πέσει μέχρι σήμερα 16.000.000€ στην τοπική οικονομία. Και έπεται συνέχεια…»

In this article

Join the Conversation