“Σύμφωνο συνεργασίας” με την ΟΛΗΓ ΑΕ για το τουριστικό προϊόν, ζητάει ο Καραγιάννης

Για επαφή με εταιρίες Κρουαζιέρας, για προβολή των τουριστικών σημείων του Δήμου Σουλίου και για συνδιοργάνωση ημερίδων για τον τουρισμό

Την σύναψη “συμφώνου συνεργασίας” μεταξύ της Ο.Λ.Η.Γ. ΑΕ και του Δήμου Σουλίου, για την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, ζητάει με επιστολή προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Ανδρέα Νταή, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Ο Γιάννης Καραγιάννης, ζητάει από τον κ. Νταή, την συνδρομή και την τεχνογνωσία του Οργανισμού, μεταξύ άλλων για:

– Επαφή με τις εταιρίες Κρουαζιέρας, Marella Cruises, Seabourn και Azamara Cruises, με σκοπό την εξεύρεση τρόπου ένταξης της Παραμυθιάς του Αχέροντα και του Σουλίου στα σημεία επίσκεψης κατά την παραμονή του πλοίου στην Ηγουμενίτσα.

– Την προβολή των τουριστικών σημείων του Δήμου Σουλίου, στις εγκαταστάσεις της Ο.Λ.Η.Γ., με τουριστικούς οδηγούς και προωθητικό υλικό

– Την συνδιοργάνωση ημερίδων για τον τουρισμό από στελέχη του Ο.Λ.Η.Γ. και άλλους τεχνοκράτες του τουρισμού, που να απευθύνονται στους επιχειρηματίες του Δήμου Σουλίου

«Είμαι σίγουρος πως η Ο.Λ.Η.Γ. ΑΕ, να βρει ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και εποικοδομητική την πρόταση μας και την προοπτική συνεργασίας με την νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου. Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας, κάνει εξαιρετικά την δουλειά του και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ένταξη του λιμένα στα σημεία προορισμού των εταιρειών κρουαζιέρας.  Θα πρέπει και εμείς σαν τοπικές αρχές, να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να συμβάλουμε στις προσπάθειες για την παραμονή των επισκεπτών στον νομό και να περιοριστεί η διαφυγή τους προς άλλες περιφέρειες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και πρόσθεσε:

«Μόνο για τo 2018, στο λιμένα Ηγουμενίτσας πρόσδεσαν 12.776 πλοία από εσωτερικό και εξωτερικό. Είναι μια εξαιρετική περίπτωση για προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Σουλίου στον τομέα του τουρισμού, έχοντας στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, προωθητικό υλικό του τόπου μας».

Τέλος αναφερόμενος στην συνδιοργάνωση τουριστικών ημερίδων, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου σημείωσε: «Ο τουρισμός και πρακτικές του, εξελίσσονται σεζόν με σεζόν. Η Ο.Λ.Η.Γ. ΑΕ, έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα στο κομμάτι του τουρισμού και έχει συμβάλει κατά πολύ στα εξαιρετικά στατιστικά επισκεψιμότητας που παρατηρούνται τα τελευταία χρονιά. Η τεχνοκρατική επάρκειά της θα μπορούσε να συμβάλει στην πραγματοποίηση τουριστικών ημερίδων που θα απευθύνονται στους επιχειρηματίες του τουρισμού του Δήμου μας».

In this article

Join the Conversation