Στις υπηρεσίες του κτηρίου του παλιού Δημαρχείου ο Ηλίας Κουτσής

Δελτίο Τύπου

Περιοδεία στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Κουτσής συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κατερίνα Μαρέτα και Θοδωρή Μπρέστα.

Ο Ηλίας Κουτσής απευθυνόμενος στους δημοτικούς υπαλλήλους, μόνιμους και συμβασιούχους, αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση «Κλεισθένης Ι» που ήρθε να συμπληρώσει τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» και να φέρει εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού, αξιοποίηση του λεγόμενου εθελοντισμού, η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που τις υποκαθιστούν ιδιώτες και ΜΚΟ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ειδικά στο Δήμο μας τα 2-3 επόμενα χρόνια οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι πολλές καθιστώντας το έργο των δημοτικών υπηρεσιών ακόμη δυσκολότερο.

Επισήμανε δε ότι από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συσπείρωση εντός των Δημοτικών Συμβουλίων όλης της χώρας και το ΚΚΕ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει η παγίωση του συστήματος προσλήψεων με συμβάσεις 2μηνης, 5μηνης και 8μηνης διάρκειας που απλά ανακυκλώνουν την ανεργία, κρατώντας χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε ομηρία.

Τόνισε ότι οι κομμουνιστές είτε από την θέση της δημοτικής αρχής είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι μάχονται για μόνιμες θέσεις με πλήρη δικαιώματα κόντρα στις επιταγές της ΕΕ και όλων των τελευταίων κυβερνήσεων που υπηρετούν δεκάδες πρόθυμοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην δώσουν εκ νέου «συγχωροχάρτι» σε όλους τους τοπικούς και κεντρικούς άρχοντες που προώθησαν αυτές τις πολιτικές και να κάνουν τη διαφορά ρίχνοντας κόκκινη ψήφο σε όλες τις προσεχείς κάλπες.

In this article

Join the Conversation