Δημήτρης Ντόκος | Την επόμενη ημέρα των εκλογών οι συνεργασίες να είναι γόνιμες

Εκβιασμοί, απειλές και αηδιαστικές προσβολές προς κάθε κατεύθυνση επηρεάζουν την εκλογική περίοδο με δυσάρεστο τρόπο για όλους μας, Υποψήφιους και Δημότες.

Η προεκλογική περίοδος σταδιακά πηγαίνει προς το τέλος της και σύντομα τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Δημότες για την επιλογή, αρχικά των συμβούλων που θα τους εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο, και στην επαναληπτική Κυριακή του Δημάρχου της νέας Δημοτικής Αρχής.

Οι συνδυασμοί κάνουν κάθε ένας το καλύτερο δυνατό με τα δικά τους κριτήρια και τις δικές τους πεποιθήσεις διαμορφώνοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Ορισμένες υποσχέσεις φαντάζουν ακραίες και ουτοπικές, άλλες προσγειωμένες και πραγματοποιήσιμες, είναι η φύση του προεκλογικού αγώνα να τάζονται πολλές φορές πράγματα υπερβολικά, και ανεφάρμοστα. Η κρίση των δημοτών δεν θα είναι εύκολη και πολλοί θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, άλλος με το συναίσθημα, άλλος με την λογική και άλλος με την παρακίνηση και την παρόρμηση συνδημοτών και υποψηφίων.

Ακούω καθημερινά με κατανόηση τους συνδημότες να δυσφορούν από την πληθώρα των Υποψηφιοτήτων και την δυσκολία τους στην σωστή επιλογή που δεν θα δυσαρεστήσει κανέναν. Από την μια πλευρά είναι λογικό να υπάρχει αυτό το αρχικό μούδιασμα μιας και λίγο πολύ όλοι έχουν σχέση και επαφή με Υποψηφίους όλων των Δημοτικών Συνδυασμών.

Από την άλλη όμως δεν πρέπει να φοβίζει ούτε να τρομάζει τους Δημότες το μεγάλο αυτό εύρος των Υποψηφίων. Είναι ευκαιρία σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές να επιλεγούν εκείνοι οι Σύμβουλοι που αντιπροσωπεύουν στο μέγιστο βαθμό τα χαρακτηριστικά που θέλουν οι Δημότες να δουν στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Πλησιάζει η στιγμή να επιλέξουν με διαφορετικά κριτήρια από ότι συνήθως, με καθαρή συνείδηση και γνώμονα το κοινό συμφέρον των ιδίων αλλά και του τόπου γενικότερα. Η πληθώρα των Υποψηφίων και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του καθενός τους το προσφέρει απλόχερα.

Οφείλουν να αναλάβουν και οι ίδιοι το βάρος των επιλογών τους. Το δικαίωμα του εκλέγειν είναι πολύτιμο και η αξία του σε καμία περίπτωση δεν εξαγοράζεται.

Η μικρή μας κοινωνία γνωρίζει ποιοι είμαστε και δεν χρειάζονται εκ μέρους μας φλύαρες φωνές και υπονόμευση των αντιπάλων. Όλοι οφείλουν να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Εκβιασμοί, απειλές και αηδιαστικές προσβολές προς κάθε κατεύθυνση επηρεάζουν την εκλογική περίοδο με δυσάρεστο τρόπο για όλους μας, Υποψήφιους και Δημότες.

Ας ελπίσουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών οι συνεργασίες να είναι γόνιμες και ο τελικός νικητής να είναι οι ίδιοι οι Δημότες του τόπου μας. Όλοι από κοινού χαράσσουμε την πορεία του τόπου μας.

Ντόκος Δημήτριος (Τζίμης) τ. Χαραλάμπους
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Αθανασίου

In this article

Join the Conversation