Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας Μ. Κάτσινος, για την επέτειο 23 ετών από την απώλεια του Ανδρέα Παπανδρέου

Έδωσε νόημα και αξία στις αρχές του σοσιαλισμού και με τη μεγάλη Αλλαγή του 1981 άνοιξε διάπλατους τους ορίζοντες για να γίνουν πράξη τα συνθήματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...

Επειδή σαν εχτές πριν 23 χρόνια «έφυγε» ο ΜΕΓΑΛΟΣ Πολιτικός Ηγέτης της Κεντροαριστεράς λίγα λόγια:

O Ανδρέας Παπανδρέου ήτανε ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης και οραματιστής, που κυριάρχησε επί 35 χρόνια στη νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Ήταν Συμμέτοχος και εκφραστής του μεγάλου αντιδικτατορικού απελευθερωτικού Κινήματος.Εθνικός και λαϊκός ηγέτης με παγκόσμια αναγνώριση. Ανυποχώρητος πατριώτης και μάχιμος ειρηνιστής, με το κυρίαρχο σύνθημά του «η Ελλάδα στους Ελληνες».

Έδωσε νόημα και αξία στις αρχές του σοσιαλισμού και με τη μεγάλη Αλλαγή του 1981 άνοιξε διάπλατους τους ορίζοντες για να γίνουν πράξη τα συνθήματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης. Κατοχύρωσε την αυτόνομη φωνή της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και αναβάθμισε τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και το ανέδειξε ως λαογέννητο, ελπιδοφόρο και νικηφόρο Κίνημα. Ενωσε για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες, τη δημοκρατική παράταξη, και την ανέδειξε σε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό κίνημα που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας.

Γι΄αυτό και ο απλός πολίτης, ο λαός και ιδιαίτερα οι νέες γενιές τον αγάπησαν όσο κανένα άλλο ηγέτη. Η τεράστια εθνική, κοινωνική και πολιτική του συνεισφορά στην Ελλάδα και τον Λαό θα μείνει για πάντα καταγραμμένη στη νεώτερη ιστορία της χώρας.

In this article

Join the Conversation