Μαρία Σαμιου | Η Θεσπρωτία από το΄80 σταθερά αλλάζει όψη και αυτό οφείλεται πρωτίστως στο ΠΑΣΟΚ

Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί  συμπολίτες  Θεσπρωτοί

Στις 7 Ιουλίου καλείστε να επιλέξετε την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την πορεία της χώρας αλλά και του τόπου μας  ειδικότερα.

Η Θεσπρωτία  από την δεκαετία του ΄80  και μετά , αργά αλλά σταθερά αλλάζει όψη και αυτό οφείλεται πρωτίστως  στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που διέβλεψαν την αναπτυξιακή της  προοπτική. Δεν μηδενίζω το έργο καμίας  κυβέρνησης ,όλοι συνέβαλλαν ,συνέχισαν και συνεχίζουν  έργα και υποδομές που είχαν ξεκινήσει ή είχαν προγραμματιστεί. Λιμάνι Ηγουμενίτσας (τρεις φάσεις)  Εγνατία  ,Ιόνια Οδός ,Υποδομές στην Υγεία ,στην Παιδεία, Αρδευτικά, Χωροταξικά, Τουρισμός. Είναι μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και να προχωρήσουμε τον τόπο μας  ένα βήμα μπροστά.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που έχει πολλά περιθώρια αξιοποίησης και όλοι έχουμε ευθύνη να  συνεργαστούμε. Εκπρόσωποι της  κεντρικής πολιτικής σκηνής ,αυτοδιοίκηση Α&Β βαθμού ,φορείς αναπτυξιακοί και επιστημονικοί ,απλοί πολίτες .Μέσα από εθνική συνεννόηση κεντρικά αλλά και τοπικά αφήνοντας πίσω μας λαϊκισμούς και λογικές ιδιοκτησίας των  πεπραγμένων ,ας  δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που πρέπει  γιατί  στο τέλος  ιδιοκτήτες θα  είμαστε όλοι μας.Στην Θεσπρωτία του σήμερα πρέπει να επικεντρωθούμε στον Τουρισμό με όλες τις μορφές του και στον Πρωτογενή Τομέα.         Υποδομές που αναβαθμίζουν το τουριστικό  προϊόν ,μας λείπουν όπως βιολογικοί ,μαρίνες τοπικό οδικό  δίκτυο  και άλλα.

  • Ενίσχυση του αγροτουρισμού με ειδικά προγράμματα.
  • Στήριξη του πρωτογενή τομέα μέσα από υποδομές ,προγράμματα και σχέδιο προστασίας των προϊόντων.
  • Προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.
  • Η αποπεράτωση του λιμένα Ηγουμενίτσας ,η σύνδεση της Εγνατίας & της Ιόνιας Οδού με την Αλβανία ,η δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου είναι υποδομές πρώτης προτεραιότητας.
  • Η θλιβερή ιστορία της Χερσαίας Ζώνης Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και των Συβότων πρέπει να πάρει ένα τέλος .
  • Οι υποδομές και οι δομές Υγείας  πρέπει να επανασχεδιαστούν και να  αναδιαταχθούν για την καλύτερη  απόδοσή  της  και  την παροχή καλύτερων υπηρεσιών Υγείας .
  • Συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση για την στήριξη αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Αναφέρω θέματα  γνωστά και χιλιοειπωμένα .Δεν  έχουμε περιθώρια αδράνειας και απάθειας. Ας φανούμε όλοι χρήσιμοι  για τον τόπο μακριά από  εγωισμούς και αποκλεισμούς.

Το Κίνημα  Αλλαγής –ΠΑΣΟΚ  που έχω την τιμή να είμαι υποψήφια απέδειξε ότι πάντα λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Το ίδιο θα κάνει και τώρα στην πιο κρίσιμη για αυτό εκλογή,  χωρίς να υπολογίσει το κομματικό όφελος.

Σε ότι με αφορά, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα θα  είμαι παρούσα ,θα παραμείνω ο άνθρωπος  όπως πορεύτηκα  όλα τα  χρόνια της  επαγγελματικής  και επιστημονικής μου διαδρομής .

Με εκτίμση

ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ

In this article

Join the Conversation