Εξαπατούν τοπικές επιχειρήσεις με πρόσχημα τα σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ

Ενημέρωση απο το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα κρούσματα εταιρειών που, με πρόσχημα τα σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ, ζητούν προκαταβολή χρημάτων για την «παροχή προσωρινής βεβαίωσης», κάτι που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και φυσικά δεν κατοχυρώνει την επιχείρηση σε επικείμενο έλεγχο.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα τα σεμινάρια αυτά ή δεν υλοποιούνται καθόλου ή είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, αφού δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως αναφέρεται, για παράδειγμα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία δεν επιτρέπεται.

Με αφορμή τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων, έχει ήδη πραγματοποιήσει 2 προγράμματα κατά το α’ εξάμηνο του 2019 και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει άμεσα αίτηση συμμετοχής, βάση της οποίας θα συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του προγράμματος του β’ εξαμήνου.

Επιπλέον εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:

  • Η δημιουργία τμήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό αιτήσεων που θα υποβληθούν.
  • Το κόστος ανέρχεται σε 70€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται το χρηματικό τέλος υπέρ του ΕΦΕΤ)
  • Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δρα ως αρωγός στην εκπαίδευση και τη συνεχή βελτίωση των επιχειρήσεων διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα  σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ιωαννίνων από το 2004 έως σήμερα.
  • Τα στελέχη του ΕΦΕΤ δεν προσεγγίζουν τις επιχειρήσεις για να τους ενημερώσουν για τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
  • Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
  • Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο σχετικό κρούσμα, παρακαλούμε να ενημερώσετε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!