Απάντηση Γιόγιακα σε Κάτση: «Η Σύγκλητος αποφασίζει, αλλιώς ας μας πει ο κ. Κάτσης τι έκανε ο κ. Γαβρόγλου»

Για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σε συνέχεια της τοποθέτησης του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ περί «ανάληψης ευθυνών από την κα Κεραμέως και τον κ. Γιόγιακα» για το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα»:

«Θυμίζω στον “ τοπικό πρώην κυβερνητικό βουλευτή” ότι εδώ και καιρό είχα εκφράσει δημόσια τις σοβαρές επιφυλάξεις μου για το αν πράγματι θα λειτουργήσει το νέο Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όταν εκείνος θριαμβολογούσε για τη” νέα μέρα που ξημερώνει για την γ’βάθμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία”.

Να του θυμίσω επίσης ότι, όπως ο ίδιος έχει συμφωνήσει δημοσίως και λέει ο νόμος, η λειτουργία ορίζεται ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου, αφού αυτό ορίζει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Αφού λοιπόν συμφωνεί με αυτό, γιατί αναζητά πολιτική ευθύνη;

Και αν θεωρεί ότι η απόφαση λειτουργίας είναι στο χέρι της πολιτικής ηγεσίας, γιατί ο κ. Γαβρόγλου δε μερίμνησε για τη στελέχωση του νέου Τμήματος με θέσεις διδασκόντων, όταν είχε τουλάχιστον 10 μήνες μπροστά του για να το κάνει;

Αν είναι θέμα Υπουργού, γιατί ο κ. Γαβρόγλου δε μερίμνησε ώστε η απόφαση λειτουργίας του Τμήματος από το 2020 να ληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, όταν υπήρχε η ευκαιρία;

Αν ο “τοπικός πρώην κυβερνητικός βουλευτής” για κάποιο λόγο θεωρεί ότι η λειτουργία του νέου Τμήματος δεν αποτελεί ευθύνη της Συγκλήτου, ας απαντήσει στα ερωτήματα αυτά.

Είναι αναμενόμενο λοιπόν να εκφράζει την «έντονη ανησυχία του» γιατί βιάστηκε να πανηγυρίσει και τώρα βρίσκεται εκτεθειμένος. Γιατί η Ηγουμενίτσα παραμένει η μόνη πρωτεύουσα στην Ήπειρο χωρίς νέο Τμήμα σε λειτουργία».

In this article

Join the Conversation