Αν. Σπυρόπουλος | “Κάθε ηγεσία έχει μερίδιο ευθύνης για το αποτέλεσμα των εκλογών” +ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη στο TheCaller Web TV

O Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, βρέθηκε στο στούντιο του TheCaller Web TV και μίλησε στον αρχισυντάκτη του TheCaller, Κωστή Μοσχολιό για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το σχόλιο του πρωθυπουργού καθώς και το πόρισμα για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι υπαρκτό ότι η προσέλευση του κόσμου δεν είναι ίδια όπως στο παρελθόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις πορείες, αυτό, όμως, δεν θα μας οδηγήσει στο άλλο άκρο. Οι εργαζόμενοι ζητούν και άλλα πράγματα, ακόμη και από αυτούς που τους εκπροσωπούν και πρέπει να το λάβουν πολύ καλά υπόψιν τους αυτοί που ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά», είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σχολιάζοντας τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και τον τρόπο που γίνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στο πόρισμα για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ. «Η συζήτηση για το πόρισμα και το πως φτάσαμε στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών έχει ακόμη δρόμο. Προφανώς δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σχεδόν 32% και εμείς 8%. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε τόσο κακό στη χώρα, που θα περιμέναμε να το δούμε να αποτυπώνεται στις εκλογές. Είχαμε όλα τα εχέγγυα ώστε στην κάλπη να μεταφραστεί το ποσοστό μας σε διψήφιο νούμερο. Προφανώς έγιναν λάθη. Κάθε ηγεσία έχει το μερίδιο της ευθύνης της, αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε τον εαυτό μας απ’ έξω. Κάναμε μία συλλογή προσπάθεια. Υπάρχουν συλλογικά όργανα και κάποιοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης», είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και συνέχισε:

«Η παράταξη αυτή μπορεί ακόμη και σήμερα να μιλήσει σε μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών. Έχουμε ζητήματα που μπορούμε να αναδείξουμε, όπως το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής, ή ο νέος αναπτυξιακός νόμος».  «Το νέο πεδίο το οποίο διαμορφώνεται, θα μας συμπιέσει το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. «Το ΚΙΝΑΛ έχει λόγο στον σύγχρονο διάλογο. Είναι μία φωνή χωρίς πολλές κορώνες. Δεν χρειάζεται να μπούμε στο δίλημμα αν θα είμαστε πιο κοντά στην ΝΔ ή πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε

In this article

Join the Conversation