Στον αέρα 750 ωφελούμενες οικογένειες της Θεσπρωτίας στα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία

Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους και ωφελούμενους. Συνάντηση με τον βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα. Στήριξη από τους δημάρχους της Θεσπρωτίας

Με άμεσο λουκέτο απειλούνται τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και η Παροχή Συσσιτίου, δηλαδή συνολικά 280 δομές που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 4 βρίσκονται στην Θεσπρωτία (κοινωνικά παντοπωλεία Παραμυθιάς, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών καθώς και κοινωνικό φαρμακείο Ηγουμενίτσας).

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν εργαζόμενοι στις δομές, τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, δεν ειχαν πάρει παράταση από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες δομές, οι οποίες έχουν πάρει τριετή παράταση, μέχρι το 2023.

Τις προηγούμενες ημέρες, εργαζόμενοι στις δομές της Θεσπρωτίας συναντήθηκαν με τον βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα, όπου και του εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους, ο οποίος σημείωσε πως στηρίζει τον αγώνα τους και θα βοηθήσει με οποιαδήποτε τρόπο μπορεί.

Στήριξη έλαβαν και από τους 3 Δημάρχους της Θεσπρωτίας, με τον δήμο Ηγουμενίτσας να έχει εκδώσει και σχετικό ψήφισμα.

Τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τη νέα υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, ενώ για το επόμενο διάστημα προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

In this article

Join the Conversation