Το Εργατικό Κέντρο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου χαιρετίζει όλους και όλες εσάς που συμμετείχατε στις απεργίες στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία της δύναμης του.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους μας που πήραν μέρος στο μεγαλειώδες αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν Εργατικά Σωματεία, η Επιτροπή Ειρήνης για την διεθνή ύφεση και ειρήνη, η ΟΓΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, το Σάββατο 5 Οκτώβρη στην Αθήνα, ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια στην κατάπτυστη ελληνοαμερικάνικη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με αφορμή και την επίσκεψη του κ. Πομπέο Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την απροκάλυπτη επίθεση της αστυνομίας και των κατασταλτικών δυνάμεων που επιχείρησαν βίαια με δακρυγόνα, καπνογόνα και κροτίδες να διαλύσουν την πορεία Ειρήνης. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή τους, καταδικάζοντας και εμείς την κατάπτυστη αυτή συμφωνία που μεταξύ άλλων, δίνει το πράσινο φως στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην χώρα μας, στην αξιοποίηση γης, θάλασσας και αέρα από την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, στις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις που αποτελούν μόνιμη πηγή αστάθειας και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκειμένου να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» εκτός από την επιστράτευση των κατασταλτικών μηχανισμών, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, κάνει το μαύρο άσπρο, παρουσιάζοντας την άκρως επικίνδυνη συμφωνία που υπέγραψε και την ενίσχυση παρουσίας του ΝΑΤΟ στην χώρα μας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό, αφήγημα που αναμασούσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα τσιράκια τους. Που ακούστηκε όμως ότι ο λύκος μπορεί να φυλάξει το αρνί; Όπως ο λύκος δεν μπορεί να φυλάξει το αρνί, έτσι και οι φονιάδες των λαών δεν μπορούν να είναι προστάτες μας.

Αυτό το μαρτυρούν τα εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που υποφέρουν. Επομένως η διέξοδος για μας δεν βρίσκεται στην υποταγή στην εγκληματική πολιτική της Ν.Δ. σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ χτες. Μια τέτοια υποταγή, είτε στο όνομα του αρνητικού σήμερα συσχετισμού, είτε στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης που έρχεται και που σίγουρα σε καμιά περίπτωση εμείς δεν θα έχουμε κανένα όφελος από αυτού του είδους ανάπτυξη, το αντίθετο, μεγαλώνει τα προβλήματα και τους κινδύνους. Μπορούμε και πρέπει να σμπαραλιάσουμε το παραμύθι που αναμασούν όλοι τους ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ, η αναβάθμιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ είναι παράγοντας ασφάλειας. Να βροντοφωνάξουμε ότι αυτοί που μακέλεψαν τον λαό της Γιουγκοσλαβίας χτές , τον λαό της Συρίας σήμερα, δεν μπορούν να είναι προστάτες μας. Μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε την γνήσια αλληλεγγύη με τους λαούς των γειτονικών χωρών, με τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, να «υπογράψουμε την δική μας συμφωνία» που να λέει:
ΟΧΙ στις βάσεις και τα πυρηνικά! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Όλοι στον δρόμο!

Η μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας μας, συνολικά ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, είναι ανοιχτή. Οι απεργιακές και αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, οι πρωτοβουλίες από το εργατικό λαϊκό κίνημα, δίνουν το «σήμα» ότι δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σαν άνθρωποι. Η συγκέντρωση δυνάμεων για να ανατρέψουμε την άκρως επικίνδυνη για μας σημερινή πραγματικότητα δεν «αναβάλλεται» λόγω αρνητικών συσχετισμών αλλά επιβάλλεται για να δώσουμε πραγματική διέξοδο από το αδιέξοδο που μας οδηγούνε.

Όλοι στον αγώνα

Η Διοίκηση του ΕΚΘ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!