Πήραν τέλος τα… “Πανεπιστημιακά όνειρα” στην Θεσπρωτία. Δήλωση Β. Γιόγιακα.

Για ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης κάνει λογο ο Βουλευτής Θεσπρωτίας

Τέλος πήραν τα όνειρα στο Νομό Θεσπρωτίας για την ίδρυση και λειτουργία τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, που επρόκειτο να ξεκινήσει το 2021 σίγουρα αποτελεί μία δυσάρεστη εξέλιξη.

Με την κατάργηση η Ηγουμενίτσα είναι η μοναδική από τις τέσσερις πρωτεύουσες που μένει χωρίς δομή ανώτατης εκπαίδευσης

Μετά την εξέλιξη αυτή ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση για τη συνολική επανεξέταση της ανάγκης δημιουργίας όλων των νέων Τμημάτων που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει όλους όσοι από την πρώτη στιγμή είχαμε χαρακτηρίσει “λόγια του αέρα” το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο Γαβρόγλου το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα θα λειτουργούσε με 2 βασικά «αν»: αν αποφάσιζε η Σύγκλητος και αν υπήρχε ο κατάλληλος αριθμός διδασκόντων.

Θυμίζουμε επίσης ότι πολύ νωρίς είχαμε επικρίνει τη διαδικασία με την οποία αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο του σημερινού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, παρά την παλαιότερη πρόταση της ΑΔΙΠ για αναβάθμιση.

Έτσι το σημερινό Τμήμα παραδόθηκε στον μαρασμό. Και, για να «χρυσώσει το χάπι», η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα πετώντας το μπαλάκι αλλού και στο μέλλον.

Όσο ανεύθυνα και υποκριτικά το έκανε και για άλλα θέματα.

Σε κάθε περίπτωση εμείς αναγνωρίζουμε την αρμοδιότητα της Ανώτατης Αρχής, η γνώμη της οποίας έπρεπε ούτως ή άλλως να είχε γίνει σεβαστή πριν φτάσουμε εδώ».

In this article

Join the Conversation