Η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το προσφυγικό

Θα αντιπαρατεθούμε και θα συγκρουστούμε με όλους τους τρόπους με τις ρατσιστικές- φασιστικές απόψεις και πρακτικές

«Ελλάδα χώρα της ντροπής και γι άλλους κρύο σπίτι,
ξέχασες που είναι ιερό το βλέμμα του ικέτη»
Στίχοι του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Τον τελευταίο καιρό ένα κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι σε εξέλιξη κατά των προσφύγων. Η επαίσχυντη-ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και χειροκρότησε η ΝΔ, η υπόθαλψη όλων των φασιστικών αντανακλαστικών των νοικοκυραίων από τη ΝΔ (ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση) οδηγούν τις τελευταίες μέρες σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

Η άποψή μας:

1. Αντί να καταναλώνουν χοιρινό και αλκοόλ οι “καθαρόαιμοι ελληναράδες” ανεβάζοντας τη χοληστερίνη και ταλαιπωρώντας το ήπαρ τους ή να ντύνονται πρώιμα καρναβάλια με περικεφαλαίες και δόρατα, καλύτερα θα ήταν να σκεφτούν (μπορούν άραγε;;) ποιες αιτίες φέρνουν εδώ τους πρόσφυγες.

Είναι οι πόλεμοι, η φτώχια, τα απολυταρχικά καθεστώτα των χωρών τους, η ζωή που είναι αβίωτη στον τόπο τους. Είναι δηλαδή η πολιτική των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της ΕΕ (και της Ελλάδας συμπεριλαμβανόμενης), της Τουρκίας, των ντόπιων αστικών τάξεων.

Καθήκον των λαών είναι να αγωνίζονται ενάντια σε καθετί που γεννάει την προσφυγιά και δημιουργεί πρόσφυγες.

2. Η αιτία για τα δεινά του ελληνικού λαού δεν είναι οι πρόσφυγες. Είναι τα μνημόνια, είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι η εκμετάλλευση από τους «καθαρόαιμους ελληναράδες» εργοδότες. Αυτοί είναι οι εχθροί μας κι όχι οι πρόσφυγες, οι σύγχρονοι κολασμένοι της γης.

Τι θα κάνουμε:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν πρόκειται να παρακολουθεί τη φασίζουζα επέλαση με ευπρέπεια από τα άθλια μέσα μαζικής αποβλάκωσης.

Θα αντιπαρατεθεί και θα συγκρουστεί με όλους τους τρόπους με τις ρατσιστικές- φασιστικές απόψεις και πρακτικές.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

In this article

Join the Conversation