Στην Βουλή η κτηματογράφηση των Κουκουλίων στον νομό… Ιωαννίνων…

Αναφορά απο τον Μάριο Κάτση

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, με την οποία ζητά να λυθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το πρόβλημα που προέκυψε με την κτηματογράφηση χωραφιών των κατοίκων του χωριού Κουκουλίων του Δήμου Σουλίου.

Οι κάτοικοι των Κουκουλιών ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι τα χωράφια τους στην περιοχή Λιβάδι έπρεπε να δηλωθούν στο κτηματολόγιο του χωριού Ζωτικό του Νομού Ιωαννίνων, με το οποίο συνορεύουν οι Κουκουλιοί και μάλιστα αφότου είχε λήξει η προθεσμία για τις δηλώσεις.

Σχετικά με την κατάθεση της Αναφοράς για τους Κουκουλιούς του Δήμου Σουλίου στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να δώσουν άμεσα μια λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το κτηματολόγιο των κατοίκων του χωριού Κουκουλίων του Δήμου Σουλίου στη Θεσπρωτία. Οι κάτοικοι, πολλοί μεγάλης ηλικίας, όπως και απόδημοι σε Ελλάδα και εξωτερικό, γνώριζαν εδώ και δεκαετίες ότι τα χωράφια τους στο οροπέδιο στο Λιβάδι ανήκουν στα όρια του Νομού Θεσπρωτίας. Έχουν μάλιστα συμβόλαια στην κατοχή τους που το αποδεικνύουν, τα οποία έχουν μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Παραμυθιάς. Ωστόσο, πληροφορηθήκαν ξαφνικά και εκπρόθεσμα ότι έπρεπε να τα δηλώσουν στο κτηματολόγιο του Νομού Ιωαννίνων. Υπάρχουν τρόποι οι υπουργοί να δώσουν άμεση λύση στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, ώστε να τους δοθεί δυνατότητα να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο. Προς τούτο, κατέθεσα το θέμα αναφορά στη Βουλή και περιμένω τις ενέργειες και τις απαντήσεις τους».

In this article

Join the Conversation