Η “Ταξική Πορεία” για τις εκλογές του σωματείου εμποροϋπαλλήλων | Παραμυθιά το Σάββατο, Ηγουμενίτσα την Κυριακή

Ανακοίνωση

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,την τελευταία περίοδο βιώνουμε το νέο γύρο της βάρβαρης επίθεσης , σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχασε χρόνο και από την πρώτη στιγμή μετά την εκλογή της, ανοίγει μέτωπο απέναντι στους εργαζόμενους σε ασφαλιστικό, εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του ξένου και ντόπιου Κεφαλαίου.

Το λεγόμενο ‘αναπτυξιακό’ πολυνομοσχέδιο, ο νέος προϋπολογισμός για το 2020 και το ‘νέο’ ασφαλιστικό, αποτελούν τις βάσεις για να στηθεί,από τις δυνάμεις της εργοδοσίας και του συστήματος, σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο … ο σύγχρονος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Άλλωστε για τις δυνάμεις του κεφαλαίου , οι φοροελαφρύνσεις πάνε μαζί με το φακέλωμα σωματείων και εργαζομένων… η ‘ανάπτυξή’ τους, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών πάνε μαζί με την απελευθέρωση των απολύσεων, την ένταση της εκμετάλλευσης, τα εργατικά ατυχήματα – δηλαδή τα εργοδοτικά εγκλήματα. Καταργούν συλλογικές συμβάσεις, θέλουν να βάλουν χέρι ακόμη και στον κατώτατο μισθό φτιάχνοντας μάλιστα ειδικές οικονομικές ζώνες.

Οι επιταγές όμως από ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφάλαιο προχωράνε σε στρωμένο έδαφος. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσει η επίθεση, σπέρνοντας αυταπάτες και στέλνοντας το λαό στο παρασκήνιο των εξελίξεων. Η νέα κυβέρνηση όπως και η παλιά συνεχίζουν και την άκρως επικίνδυνη πολιτική για το λαό και τη νεολαία της χώρας. Την πολιτική του βαθέματος της εξάρτησης στους Αμερικανονατοικούς φονιάδες και άρα την αύξησητων πολεμικών κινδύνων για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Σήμερα λοιπόν μας καλούν να σκύψουμε το κεφάλι, να βγάλουμε τη δουλειά και να βάλουμε πλάτη με όποιο κόστος. Μας καλούν να δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες, άλλοτε ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα και να μην βγάζουμε άχνα και φυσικά αύριο αν χρειαστεί θα μας καλέσουν να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους !

Σπέρνουν την τρομοκρατία και ψηφίζουν νόμους (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΣ) που αλλάζουν άρδην το τοπίο. Το σύστημα θέλει να φακελώσει και να ελέγξει τη δράση μας. Μας θέλει άβουλους, ανενεργούς και εξ αποστάσεως, χωρίς όργανα πάλης και διεκδίκησης. Θέλει να αποκλείσει κάθε πιθανότητα οργάνωσης αντιστάσεων, αγώνων και διεκδικήσεων. Μας θέλει στο περιθώριο και γιατί όχι, στα εδώλια των δικαστηρίων με εξοντωτικά πρόστιμα στις πλάτες μας. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες της υποχώρησης του κινήματος μας φοβάται. Φοβάται τη δύναμη που έχουν οι συλλογικοί μας αγώνες όταν γίνονται οργανωμένα, μαζικά, με συνέπεια και προοπτική.

Όσο λοιπόν και αν χτυπούν, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε και για αυτό ενισχύουν το νομικό τους οπλοστάσιο. Όμως η απάντηση δεν μπορεί να είναι ούτε το προσκύνημα της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και η ξεδιάντροπη υπονόμευση των όποιων αντιστάσεων, ούτε και η διασπαστική λογική ΠΑΜΕ μαζί με την κατάληξη σε στήριξη των προτάσεων νόμου στη βουλή. Μόνο με οργάνωση όλων των εργαζομένων, ενεργή συμμετοχή μας στα όργανά μας και πάνω απ’ όλα στους αγώνες, στις γενικές συνελεύσεις, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, μόνο αν δημιουργούμε εστίες αντίστασης παντού, θα καταφέρουμε να φέρουμε νίκες και να τους σταματήσουμε. Οι αγώνες μας όμως δεν πρέπει να έχουν τη λογική της συνδιαλλαγής με το κράτος και το κεφάλαιο αλλά την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης.

-ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΤΡΩΟ και ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ
-ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

Στις εκλογές του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων (Παραμυθιά 30/11 και Ηγουμενίτσα 1,2/12) στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

In this article

Join the Conversation