Στον Προεδρο της Δημοκρατίας ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Μετά την βράβευσής μαθητών στους 10ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για την εργασία τους "CO2duino"

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συναντήθηκε, στις 7 Δεκεμβρίου 2019 στο Προεδρικό Μέγαρο, με τα μέλη της Ελληνικής αποστολής στο 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage).

Στο «από δασκάλους για δασκάλους» Φεστιβάλ, που διεξάχθηκε από 30 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου 2019 στο Cascais της Πορτογαλίας εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας ομάδα αποτελούμενη από:

  • Τον Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Νούση
  • Τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας κ. Βασίλειο Μητσιώνη
  • Ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας αποτελούμενη από τους: Αλεξίου Άλκηστη, Γούλα Φώτιο, Δημητρίου Ηλία, Ζουριδάκη Ξανθή, Ζουριδάκη Μαρία, Καρρά Γιάννη, Κολιούση Παναγιώτη, Κολλιάκη Χριστόφορο, Μπέζα Χρήστο, Νάκο Ευάγγελο, Πανταζή Χαρίση, Σακαρέλη Μαρία, Σβεντζούρη Αριστοτέλη και Σοροβάκου Ζωή-Νιόβη

Η επιλογή της ομάδας στην Ελληνική αποστολή για το 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ, έγινε κατόπιν της βράβευσής της στους 10ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για την εργασία τους «CO2duino», στην οποία με χρήση των Νέων Τεχνολογιών μελετήθηκαν ιδιότητες το διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την πλευρά της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας και επιπλέον παρουσιάστηκε μια κατασκευή Περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Ως εκπρόσωπος της ομάδας προσκλήθηκε και παραβρέθηκε στην τιμητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Νούσης (διακρίνεται 4ος από δεξιά στην μεγάλη φωτογραφία)

Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας
Βασίλειος Νούσης

In this article

Join the Conversation