Έλαμψε η Μιχαέλα στα βραβεία ΠΣΑΤ | Φωτογραφίες

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής η 66η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανέδειξε κορυφαίους αθλητές, προπονητές και ομάδες του ελληνικού αθλητισμού για τις διακρίσεις τους μέσα στο 2019, όπως ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες-μέλη του Συνδέσμου.

Μεταξύ των βραβευτέντων και η Μιχαέλα Λάκη, ως ανερχόμενο ταλέντο στο τένις.

Κορυφαίος αθλητής αναδείχτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κορυφαία αθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη, κορυφαίος προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι, ενώ κορυφαία ομάδα ψηφίστηκε ο Ολυμπιακός στην υδατοσφαίριση Ανδρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απένειμε το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολο, στον οποίο και δήλωσε: «Θα ήθελα να διαβιβάσεις στον Στέφανο τη βεβαιότητα από όλους τους Έλληνες ότι εκφράζει ένα πρότυπο αριστείας και το αξίζει. Κάθε χρόνο δίνει ένα πρότυπο. Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται τρία πράγματα: ταλέντο, ψυχή, δουλειά. Ξέρω πόσο έχετε δουλέψει μαζί. Το πετύχατε. Η νέα γενιά έχει τεράστιες δυνατότητες και χωρίς δουλειά δεν μπορείς να πετύχεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να είναι γερός και να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».

Πριν την απονομή των βραβείων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων δηλωσε: «Η αποψινή εκδήλωση των Αθλητικών Βραβείων, η γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, που αδιάλειπτα διοργανώνει ο Πανελλήνιος Συνδεσμος Αθλητικού Τύπου εδώ και 66 χρόνια, καταγράφει με εγκυρότητα και αξιοπιστία τη δυναμική και τις προοπτικές των σπορ στη χώρα μας. Οι αθλητικοί συντάκτες έχουν το προνόμιο να βρίσκονται κοντά στο πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Ζουν και καταγράφουν τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού. Αγκαλιάζουν τους κορυφαίους, προβάλλουν τις μοναδικές επιτυχίες και σκιαγραφούν το μέλλον των Νέων αθλητών που έρχονται. Κι εμείς, ως αθλητική ηγεσία, επιφορτιζόμαστε το δύσκολο έργο να στηρίξουμε τις προσπάθειες όλων αυτών που μοχθούν. Όχι μόνο για την προσωπική επιτυχία, αλλά και για να σηκώσουν ψηλά τη γαλανόλευκη, διαφημίζοντας τη χώρα μας στα πέρατα της γης».

Οι νικητές ανά κατηγορία:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2019: Στέφανος Τσιτσιπάς (Τένις)
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2019: Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος)
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2019: Ολυμπιακός (Υδατοσφαίριση Ανδρών)
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2019: Γιώργος Πομάσκι (Στίβος)
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Κολύμβηση)
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Κολύμβηση)
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Εθνική Ομάδα Κωφών (Μπάσκετ Γυναικών)

Στη Γιορτή των Κορυφαίων τιμήθηκαν με το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου» οι εξής:
– Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση)
– Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία)
– Μιχαέλα Λάκη (τένις)
– Μαρία Τσαμοπούλου & Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα)

Το Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε από κοινού στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία τους με την κοινή παρουσία και βράβευση στο στάδιο Καραϊσκάκη της Μυρτούς και της Τόνιας, πριν από το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και γένι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και γένι

In this article

Join the Conversation