Κάτσης για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου | «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι η κυβέρνηση»

"Η ισοπεδωτική τακτική της κυβέρνησης πήρε παραμάζωμα τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, ο οποίος έχει μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας"

Η απόφαση ανάκλησης έρχεται σε συνέχεια του αλαλούμ των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της ενίσχυσης των ενημερωτικών εντύπων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Αφού πρώτα ενέταξαν μπαταχτσήδες και στοιχηματικές εφημερίδες στους δικαιούχους της ενίσχυσης, στη συνέχεια αποφάσισαν να δοθεί παράνομα ενίσχυση και σε έντυπα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με ρητορική μίσους και ρατσιστικά κ.ά. σχόλια, τα οποία θα έπρεπε να είχαν αποκλειστεί βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Μετά το φιάσκο, αντί να υιοθετήσουν τις προτάσεις που κατέθεσα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική συζήτηση με όλα τα κόμματα, στην οποία εν μέσω πανικού μας προσκάλεσε ο κ. Πέτσας, προχώρησαν στην τακτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι», ακυρώνοντας τελείως την εφαρμογή του μέτρου ενίσχυσης του Τύπου.

Η ισοπεδωτική αυτή τακτική της κυβέρνησης πήρε παραμάζωμα και τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, ο οποίος έχει μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας και περίμενε ως ανάσα την ενίσχυση της Πολιτείας.Απόδειξη η έντονη διαμαρτυρία φορέων του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, οι οποίοι φαίνεται πως περίμεναν ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ενίσχυση, όταν στις 13/12/2019 ανακοινώθηκε η λίστα του ηλεκτρονικού μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου.Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο κ. Πέτσας ήδη σχεδίαζε την ανάκληση.

Ο κ. Πέτσας και η κυβέρνησή του έχουν την πλήρη ευθύνη για το νέο αυτό φιάσκο. Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την τακτική τους και να προχωρήσουν στην εφαρμογή της ΚΥΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας απαρέγκλιτα τα νομοθετημένα κριτήρια, ώστε να διασφαλιστεί ο θεμιτός ανταγωνισμός, μέσω της ενίσχυσης αποκλειστικά της υγιούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον κλάδο των περιφερειακών και τοπικών, εντύπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.Τους καλούμε, επίσης, να μη διολισθήσουν σε λογικές πελατειακής εξυπηρέτησης. Δεν είναι μόνο ζήτημα οικονομικό. Είναι και ζήτημα ενίσχυσης των μέσων που αναδεικνύουν τοπικά και περιφερειακά θέματα. Είναι πρωτίστως ζήτημα πλουραλισμού στην ενημέρωση, είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

In this article

Join the Conversation