Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ύδρευση της Παραμυθιάς

Πρόταση για το δημοτικό συμβούλιο

Είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε ακόμη μία φορά στο θέμα της ύδρευσης της πόλης της Παραμυθιάς. Όπως έχουμε ήδη τονίσει με ανακοίνωσή μας εδώ και ένα χρόνο (03/02/2020), σε πολλές περιοχές της Παραμυθιάς εξακολουθεί και επεκτείνεται το φαινόμενο ύπαρξης «γυμνών» εξωτερικών σωλήνων ύδρευσης. Η “λύση” αυτή προωθήθηκε τόσο λόγω των αναγκών κατασκευής του αποχετευτικού όσο και λόγω περιπτώσεων προβλημάτων ύδρευσης εξαιτίας φραξίματος παλιών αγωγών.

Η απάντηση που πήραμε σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια ήταν ότι πρόκειται για ένα ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ που θα λυθεί σύντομα με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου. Η αλήθεια είναι οι ακάλυπτοι “γυμνοί” σωλήνες ύδρευσης έχουν ήδη 16 μήνες ζωής… και ακόμη δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη θα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ποιότητα του νερού που πίνουμε…

Γνωρίζουμε ότι συγκροτήθηκε η επιτροπή για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ύδρευση της Παραμυθιάς όπως επίσης γνωρίζουμε ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα.

Επειδή όμως οι διαμαρτυρίες συνδημοτών μας πληθαίνουν σχετικά με την ύπαρξη και την επικινδυνότητα των ακάλυπτων σωλήνων (δικαίως) προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί ως θέμα και να ψηφιστεί: ο άμεσος, προσωρινός εγκιβωτισμός των εξωτερικών σωλήνων ύδρευσης. Πρόκειται μια προσωρινή, προσιτή, εύκολα υλοποιήσιμη και άκρως απαραίτητη ενέργεια που έπρεπε να έχει γίνει ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο.

Με βάση τα παραπάνω και στηριζόμενοι στο ότι ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημοτική Αρχή να δώσουν άμεση λύση.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!