Την έλλειψη φαρμάκων καταγγέλλει ο φαρμακευτικός σύλλογος

Καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να πράξει ότι είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αλυσίδας διακίνησης του φαρμάκου

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το φαινόμενο των ελλείψεων φαρμάκων το οποίο έχει πάρει τον τελευταίο καιρό μεγάλες διαστάσεις.

Αν και ως φαινόμενο είναι διαχρονικό , η έκταση που έχει πλέον πάρει έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία ασθενών αλλά και φαρμακοποιών ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για κάθε περίσταση φάρμακα.

Οι καθυστερήσεις στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα απαραίτητα για όλες σχεδόν πλέον τις ασθένειες έχει φυσικά δυσχεράνει τους φαρμακοποιούς στην εκτέλεση του επαγγέλματος τους , αλλά κυρίως εκθέτει τους ασθενείς στην καλύτερη περίπτωση σε μεγάλη ταλαιπωρία ψάχνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο για να καταφέρουν να εκτελέσουν μια συνταγή στην ώρα της , ενώ κάποιες φορές τελικά αποδεικνύεται αδύνατη η προμήθεια από αυτούς των αναγκαίων για την υγεία τους σκευασμάτων.

Κοινό χαρακτηριστικό των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη είναι ότι πρόκειται για φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα σε τιμές πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με το εξωτερικό, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το εξαγωγικό ενδιαφέρον τους.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας από τη μεριά του, καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να πράξει ότι είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αλυσίδας διακίνησης του φαρμάκου.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!