Ο Μ. Κάτσης σχολιάζει την επικαιρότητα στην εκπομπή της ΕΡΤ “…από τις έξι”

+BINTEO

Bίντεο με την παρουσία του Μ. Κάτση στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ: “…από τις έξι” (07-02-20) καθώς και τα κυριότερα σημεία των όσων είπε:

• Καταδικάζουμε την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Το περιστατικό αναδεικνύει για μία ακόμα φορά την ανακολουθία της κυβέρνησης όπου πριν τις εκλογές έλεγε ότι ο Ρουβίκωνας θα τελειώσει από τις 8 Ιουλίου, και τον λαϊκισμό της ΝΔ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, προεκλογικά έλεγε ότι ο Ρουβίκωνας λειτουργεί με την κάλυψη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιανού την κάλυψη συνεχίζει η δράση του σήμερα;

• Η ΝΔ υποσχέθηκε στους πολίτες ότι θα μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα από τον πρώτο χρόνο της θητείας της, ότι θα φέρει 4% ανάπτυξη, ότι θα φέρει επενδύσεις που δεν έρχονταν εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν συνειδητά ψέματα μόνο και μόνο για να πάρει την ψήφο τους, κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι 7 μήνες μετά τις εκλογές όλες οι υποσχέσεις τους διαψεύστηκαν από την ίδια την πραγματικότητα.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε κατά 11% τον κατώτατο μισθό και κατήργησε τον άθλιο υποκατώτατο, θα ψηφίσει η κυβέρνηση την πρόταση νόμου που καταθέσαμε στη Βουλή για αύξηση 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 ώστε να φτάσει στα επίπεδα που ήταν πριν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ τον ισοπεδώσει στα 586€, και για τους νέους κάτω των 25 στα 510€;

• Πως γίνεται στην υπόθεση της NOVARTIS η ΝΔ να κατηγορεί τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης για ηθική αυτουργία για υποτιθέμενη σκευωρία, ενώ δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός; Δεν υπάρχει καμία σκευωρία, το μόνο που υπάρχει είναι τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από τις τσέπες του ελληνικού λαού για να μπουν στα ταμεία της NOVARTIS, και αυτό είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο που πρέπει να διαλευκανθεί και όχι να συγκαλυφθεί. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης ότι η NOVARTIS χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς.

• Το όνομα ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ισχυρό brand και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, το αν θα υπάρξει κάποιος επιπλέον προσδιορισμός είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει το συνέδριο το οποίο έχει και το ρόλο να δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να εκφράσουμε, ως χώρος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους προοδευτικούς πολίτες.

In this article

Join the Conversation