Εύκολα και τον Πύρρο Άρτας εκτός έδρας η ΚΑΕ Παραμυθιά, με 44-56

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Ασταμάτητη η ΚΑΕ Παραμυθιά συνέχισε την ξέφρενη πορεία της επικρατώντας σχετικά εύκολα με 44-56  εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα του Πύρρου Αρταίων.

Η Παραμυθιά μπήκε αποφασισμένη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με καταιγιστικό ρυθμό δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα των πρωτοπόρων της κατηγορίας.

Βάση βαθμολογικού πίνακα ο Πύρρος Αρταίων είχε ανάγκη την νίκη για να διεκδικήσει το κυνήγι της δεύτερης θέσης που οδηγεί επίσης στα μπαράζ ανόδου. Η Παραμυθιά από την άλλη δεν ήθελε να μπλέξει σε περιπέτειες και με μπροστάρη τον συγκλονιστικό Τάχια έδωσε παράσταση για έναν ρόλο. Χαρακτηριστικό της υπεροχής και της σωστής προετοιμασίας της ομάδας ήταν το σερί 2-14 στα μισά της πρώτης περιόδου και στο 9-19 στην λήξη του. Οι γηπεδούχοι έδειχναν σαστισμένοι και ανήμποροι να ακολουθήσουν στο σκοράρισμα και μόνο με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ κατάφεραν να περιορίσουν την διαφορά.

Στο επόμενο δεκάλεπτο η Παραμυθιά συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση να σκοράρει με κάθε τρόπο. Ο Τάχιας ήταν ασταμάτητος ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο που πέτυχε σχεδόν όσους πόντους πέτυχε όλη η ομάδα του Πύρρου. Κανείς από την ομάδα της Παραμυθιάς δεν υστέρησε παρότι παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις αλλά περίσσια θέληση για το ροζ φύλλο αγώνα. Με καθαρό μυαλό και σωστή διαχείριση οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την καλή απόδοση τελειώνοντας το ημίχρονο στο εκκωφαντικό 15-37!!

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Πύρρο Αρταίων να κάνει την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Με εύστοχα τρίποντα και επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά αρχικά στο 30-43 στα τέλη του δεκαλέπτου στο 36-45. Η Παραμυθιά είχε μπλοκάρει για τα καλά χωρίς καθαρό μυαλό στο διάβασμα της άμυνας των αντιπάλων. Ο τραυματισμός του Κούρτη περιόρισε ακόμη περισσότερο τις επιλογές στην άμυνα. Με επί μέρους σκορ 21-8 στο δεκάλεπτο ο Πύρρος έκανε την τελευταία προσπάθεια για την υπέρβαση. Μόνο θετικό για την Παραμυθιά τα λιγοστά φάουλ που χρεώθηκαν οι βασικοί παίχτες γεγονός που στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η διακοπή του δεκαλέπτου έδωσε χρόνο στον κόουτς Κωστίδη να ξυπνήσει τους παίχτες του και με νέες οδηγίες να ξεμπλοκάρει την επίθεση. Το τέταρτο δεκάλεπτο συνέχισε με εκατέρωθεν καλάθια και από τις δύο ομάδες. Ο Πύρρος με διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και η Παραμυθιά με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και καλά τελειώματα των φάσεων. Η διαφορά σκαρφάλωσε ξανά πάνω από τους δέκα πόντους. Αρκετές καλές άμυνες της Παραμυθιάς με τον Ζαφειράκη να μοιράζει τρεις διαδοχικές τάπες, και μια εύστοχη τρίποντη βόμβα από τον Μπάμπο ανέβασε την διαφορά στου δεκαπέντε και κλείδωσε την νίκη. Τα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι στην εναλλαγή του σκορ και ο αγώνας έληξε με στο 44-56. Σωστή και ισότιμη η διαιτησία των Βίνη, Αναγνωστόπουλου καθ όλη την διάρκεια του ματς.

Δεκάλεπτα: 9-19,15-37,36-45,44-56

Διαιτητές: Βίνης – Αναγνωστόπουλος

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Παπαγρηγορίου ,Κούρτης, Κωλέτσης, Τάχιας 20 (3),Κάτσης 4, Ανδρέου ,Βάτσιος 7(1),Ζαφειράκης 7(1),Ρεσβάνης 8,Μπάμπος 10(1).
Α.Κ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ (Κωσταπαππάς Γ.): Σακκάς, Χίντζιος 2,Πέτσας 7(1), Λώλος 11 ,Κάλλης ,Σκόρδης 7(1),Αναγνώστου 2,Βάσσιος 4,Λιαπάτας, Κοτσίκας, Αθανασίου, Δημητρίου 11(1).

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!