Κάτσης για σεισμό | H κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε καταγραφή και γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών

Απέναντι στο σεισμό, χρειάζεται από όλους μας ψυχραιμία και λογική

Η σεισμική δόνηση που χτύπησε χθες την Ήπειρο και προκάλεσε υλικές ζημίες σε σπίτια και δημόσια κτήρια σε Γλυκή-Ποταμιά-Χόικα-Κυψέλη και Καναλάκι-Πάργα, ήταν ισχυρή.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται από όλους και όλες ψυχραιμία και άμεση ανταπόκριση από την πολιτεία.

Επικοινώνησα λοιπόν νωρίτερα με τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γλυκής κ. Παππά Παναγιώτη. Οι τοπικές αρχές είναι από τη πρώτη στιγμή δίπλα στους δημότες και τους πολίτες, ανοίγοντας τους δρόμους και προχωρόντας σε άμεσες καταγραφές των ζημιών.

Αντιθέτως, στοιχειώδης κυβερνητική ευθύνη, μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, θα ήταν ένας υπουργός να είχε πάει ήδη στην περιοχή. Η λειτουργία του «επιτελικού κράτους» όμως, δυστυχώς εξαντλείται μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Ήδη ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπιρτζης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δύο Δημάρχους δηλώνοντας τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες και δηλώνοντας τη διαθεσιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τοπικές αρχές για βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων, και εκφράζοντας τις προτάσεις μας για μια σειρά απο προβλέψεις όπως, η γρήγορη έκδοση των απαραίτητων Υπουργικών Αποφάσεων, η ύπαρξη εκτάκτου βοηθήματος, η άμεση επιδότηση ενοικίου όπου χρειάζεται, οι αυξημένες αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων, η στήριξη των Δήμων και οι επισκευές των Υποδομών, ιδιαίτερα σήμερα με την κρίση του Κορονοϊού σε εξέλιξη .

Παραμένουμε λοιπόν ψύχραιμοι και με κοινή λογική, χρειάζονται γρήγορες λύσεις και αλληλεγγύη για να μη διαταραχτεί η κοινωνική συνοχή

In this article

Join the Conversation