Η Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ για τον κορωνοϊό. Συμβουλές προς συνταξιούχους και διεκδικήσεις

Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι Ζούμε σε δύσκολες στιγμές.

Η επιδημία του κορονοϊού απλώνεται από άκρη σε άκρη σε όλη την υφήλιο με καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα για ανθρώπους της ηλικίας μας.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις ,προσβάλλει όλους ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, κοινωνική θέση, ηλικία. Τα στατιστικά όμως στοιχεία όμως δείχνουν ότι είναι πιο επικίνδυνος και φονικός για ανθρώπους της ηλικίας μας.

Για αυτό και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πειθαρχημένοι.
Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών γιατρών.
Πειθαρχούμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ.

Κόβουμε τις από κοντά επαφές με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, όσο και αν μας κακοφαίνεται. Πρέπει να βγούμε γεροί και δυνατοί από αυτή την μπόρα, το δικαιούμαστε.

Παράλληλα όμως έχουμε ανάγκη από ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την επιδημία, για να μην έχουμε την τύχη των συναδέλφων μας σε Ιταλία και Ισπανία που τους απομάκρυναν από τις ΜΕΘ για να σώσουν νεώτερους.

Γι αυτό οι συνταξιούχοι σταθερά εδώ και χρόνια, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, την ΠΟΣ ΟΑΕΕ και την ΣΕΑ, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Γιατί τα τελευταία χρόνια, της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα αυτά πήραν τεράστιες αρνητικές, θανατηφόρες διαστάσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα γι’ αυτόν το σκοπό. Θέσαμε τα μεγάλα προβλήματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θέτοντας τα αιτήματα του συνταξιουχικού κόσμου για τη λύση τους.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή με την παγκόσμια πανδημία και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, χαιρετίζουμε την προσπάθεια που κάνουν οι μαχόμενοι γιατροί του ΕΣΥ και υιοθετούμε τα αιτήματα τους. Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε :

• Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της Δημόσιας Υγείας.
• Να ανοίξουν όλες δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας σε 24ωρη λειτουργία.
• Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.
Αυτή την περίοδο πολλοί από τους συναδέλφους μας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από διάφορες σοβαρές αρρώστιες και νοσήματα. Κινδυνεύουν περισσότερο από αυτές και όχι από τον κορονοϊό και αυτό γιατί χρειάζονται φροντίδα, εξετάσεις που δεν μπορούν τις να κάνουν αφού δεν μπορούν να πάνε στα δημόσια νοσοκομεία.
Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
• Να επιταχτούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους. Να γίνονται οι εξετάσεις και η συνταγογράφηση εκεί, ώστε να πάρουν τα φάρμακά τους. Το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.
• Άμεσα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να αυξηθεί το προσωπικό διανομής των φαρμάκων που είναι ελάχιστο, να εξασφαλιστούν τώρα νέες δομές για τη διανομή τους.
• Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.

Οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές μας, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές.

Οι συντάξεις μας είναι κοντά στα προνοιακά βοηθήματα.

Είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης αλλά και του Πάσχα, να μας καταβληθεί το από εμάς πληρωμένο δώρο(13Η σύνταξη).

Άλλωστε την13Η και 14Η σύνταξη μας την χρωστάει το κράτος.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!
ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ… ΟΧΙ ΜΕΤΑ…

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!