Έρχεται η ανέπαφη πληρωμή διοδίων της Εγνατίας οδού

Με το Egnatia Pay App

Μία νέα αναβαθμισμένη υπηρεσία ανέπαφης πληρωμής, εισάγει η Εγνατία Οδός. Σε συνεργασία με μία από τις πιο γνωστές, παγκοσμίως εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε αυτοκινητόδρομους, την καναδική, IBI Group, ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί την νέα υπηρεσία Egnatia Pay App με τη χρήση κωδικού QR, χωρίς να χρειάζεται να έρχεται σε φυσική επαφή με υπάλληλο του σταθμού
διοδίων.

To Egnatia Pay Mobile Application είναι μία εφαρμογή που προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα της παροχής υπηρεσιών χρέωσης πελάτη. Η λειτουργία είναι εύκολη: ο οδηγός πλησιάζοντας τον σταθμό διοδίων, κατευθύνεται σε μία λωρίδα πληρωμής. Εκεί θα επιδεικνύει το QR Code του κινητού του , θα αφαιρείται το αντίτιμο του διοδίου θα συνεχίζει το ταξίδι του.

Η εφαρμογή Egnatia Pay μόλις εγκατασταθεί στους σταθμούς διοδίων, θα είναι διαθέσιμη για Android και για iphone συσκευές. Από εκεί θα μπορεί δωρεάν όποιος επιθυμεί να την κατεβάσει, να κάνει εγγραφή και να ξεκινήσει να τη χρησιμοποιεί.

Θα ισχύει για αυτούς που είναι ήδη συνδρομητές και έχουν προμηθευτεί Egnatia cards και μελλοντικά για όσους επιλέξουν πομποδέκτη Egnatia pass, καθώς θα συνδέεται με τη συσκευή για να μπορεί να αφαιρεί το χρηματικό αντίτιμο κάθε φορά που θα γίνεται χρήση της (η προμήθεια του γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού Α.Ε). Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή θα ενσωματώνει όλες τις εκπτωτικές πολιτικές που δίνονται στους κατόχους των Egnatia card και των πομποδεκτών e-pass.

Μιλώντας στο ypodomes.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Κωνσταντίνος Κουτσούκος σημειώνει πως “η Εγνατία Οδός, παραμένει ένας αυτοκινητόδρομος πρωτοπόρο και στον τομέα των υπηρεσιών χρήστη. Με την λειτουργία της εφαρμογής, ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον άξονα, εύκολα, ακόμα και αν δεν έχει μαζί του την Egnatia card. Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό, μία εφαρμογή που ξεκινήσαμε να την υλοποιούμε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, να αποδεικνύεται ακόμα πιο χρήσιμη με τις σημερινές εξελίξεις που βιώνουμε. Με αυτή τη νέα εφαρμογή τόσο ο υπάλληλος του σταθμού όσο και ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να έχουν φυσική επαφή. Είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους χρήστες μας και η Εγνατία Οδός να γίνει πρότυπο υπηρεσιών και για άλλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Ευελπιστώ, ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή προς όφελος των χρηστών μας”.

Για τους συνδρομητές ηλεκτρονικής είσπραξης διοδίων, η Egnatia Pay παρέχει επίσης τις απαραίτητες λειτουργίες διαχείρισης λογαριασμού ETC, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας συναλλαγής, των λεπτομερειών λογαριασμού, δυνατότητα λήψης δήλωσης από προηγούμενη περίοδο χρέωσης, δυνατότητα ενημέρωσης στοιχείων διευθύνσεων / πληροφοριών επαφών καθώς και ανάκτησης κωδικού πρόσβασης τα δικαιώματα πρόσβασης του χρήστη.

Η εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020 και θα ωφελήσει σημαντικά τόσο τις τοπικές κοινότητες κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου όσο και τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Ο Antulio Richetta, Διευθυντής του Ομίλου IBI της Ανατολικής Ευρώπης και Διευθυντής του έργου, μιλώντας στο ypodomes.com σχολίασε ότι “το Εgnatia Pay App φέρνει σήμερα το μέλλον των διοδίων στην Εγνατία Οδό. Οι μελλοντικές εκδόσεις θα υποστηρίζουν την πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία των ταξιδιωτών της Εγνατίας Οδού, που με τους κάθετους άξονες της είναι μακράν ο μεγαλύτερος στα Βαλκάνια και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε ότι δεν θα σταματήσουμε να καινοτοτούμε, φιλοδοξία μας είναι το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της Ελλάδας να παρέχει υπηρεσίες που απολαμβάνουν χρήστες στις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου”.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!