Κάτσης | «Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση από ΕΛΤΑ Courier σε εταιρεία – φάντασμα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, για υπόθεση σκανδαλώδους απευθείας ανάθεσης σε εταιρεία – «φάντασμα», για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας emarket place στα ΕΛΤΑ courier.

Με σχετική απόφασή του στις 10/4/2020, στην κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ courier, ανέθεσε το έργο σε εταιρεία που συστήθηκε μόλις μία μέρα πριν, λέγοντας ψευδώς πως έλαβε υπόψη την προσφορά της που είχε καταθέσει στις 26/3/2020, δηλαδή 14 ημέρες πριν καν αυτή συσταθεί! Ένα τέτοιο έργο απαιτεί εμπειρία και προσωπικό, κάτι που προφανώς δε διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία δε διαθέτει ιστοσελίδα και καμία άλλη δημόσια παρουσία. Η εταιρεία μάλιστα θα λάβει 250.000 ευρώ, συν υψηλά ποσοστά από πωλήσεις, συνδρομές και διαφημίσεις.

Με την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν ευθέως ζήτημα διαφάνειας και νομιμότητας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, καθώς και ευθυνών του εποπτεύοντος Υπουργού κ. Πιερρακάκη, εν γένει για το πάρτι σπατάλης στα ΕΛΤΑ που έρχεται να επιστεγαστεί από τη σκανδαλώδη αυτή ανάθεση. Σημειώνουν ότι οι σπατάλες και τα δώρα σε ημετέρους από «λεφτόδεντρα» στα ΕΛΤΑ έρχονται τη στιγμή που ακριβαίνουν τιμολόγια, κλείνουν καταστήματα και απολύονται υπάλληλοι του ιστορικού αυτού Οργανισμού, με πρόσχημα τη δυσμενή οικονομική τους κατάσταση.

Η στάση του κ. Πιερρακάκη ως «Ποντίου Πιλάτου» δε μπορεί να συνεχιστεί έπειτα από την αποκάλυψη αυτής της σκανδαλώδους ανάθεσης. Οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και μέτρα για να ακυρωθεί το τάισμα εταιρείας – «φάντασμα» με λεφτά του ελληνικού Λαού, για ένα έργο που θα το παραλάβει μόνος του ο Διευθύνων Σύμβουλος και όχι εξειδικευμένη επιτροπή στελεχών των ΕΛΤΑ courier, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητά του και τη δυνατότητα να λειτουργήσει. Οφείλει να διασφαλίσει ότι θα ακολουθηθούν διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για ένα τόσο απαιτητικό έργο, τέτοιου προϋπολογισμού. Αν ο κ. Πιερρακάκης συνεχίσει άφωνος να «νίπτει τας χείρας του», όπως έκανε για τα υψηλόμισθα golden boys στα ΕΛΤΑ επί ΝΔ που ανέδειξε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Είτε είναι επικίνδυνα ανίκανος να υπηρετήσει τη θέση του εποπτεύοντος Υπουργού, είτε γνωρίζει και στην καλύτερη περίπτωση ανέχεται τη σκανδαλώδη αυτή την υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Οφείλει απαντήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό Λαό.

In this article

Join the Conversation