Μέσω ταμείου παρακαταθηκών και δανείων η επίλυση των χρεών στην ΔΕΗ των ΤΟΕΒ

Δηλώσεις Καχριμάνη

Προς επίλυση οδεύει και το ακανθώδες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ της Ηπείρου με τις συσσωρευμένες οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, η πρόταση που είχε καταθέσει πέρυσι στον τότε Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, φαίνεται ότι σύντομα θα υλοποιηθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση. Μετά από ένα κύκλο επικοινωνιών, αλληλογραφίας, συνομιλιών και συσκέψεων, την περασμένη εβδομάδα ο περιφερειάρχης είχε την τελευταία επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, από το οποίο δρομολογήθηκε η τελική λύση, για δανειοδότηση των ΤΟΕΒ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλότοκο δάνειο, ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές προς τη ΔΕΗ.

«Έχει υπάρξει συμφωνία των αρμόδιων Υφυπουργών Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου και Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και η τροπολογία ήταν έτοιμη να κατατεθεί την περασμένη Τρίτη στη Βουλή. Ωστόσο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των θεσμών γιατί οι οφειλές εντάσσονται στο χρέος του κεντρικού κράτους», ανέφερε ο περιφερειάρχης, εκτιμώντας ότι το αργότερο σε 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Είναι μεγάλο πράγμα καθώς θα σταματήσει να διαιωνίζεται η κατάσταση με τις διακοπές του ρεύματος», πρόσθεσε για να αναφερθεί και στις πρωτοβουλίες της περιφέρειας να εκπονήσει μελέτες για την ενεργειακή αυτάρκεια των αντλιοστασίων- τις οποίες στη συνέχεια θα υποβάλλει στο Π.Α.Α. για χρηματοδότηση- αλλά και για τη συντήρησή τους.

Προβλήματα λειψυδρίας

Ο περιφερειάρχης προειδοποίησε επίσης ότι φέτος μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο υδρολογικό καλοκαίρι, καθώς ήδη υποβάλλονται αιτήματα για ύδρευση οικισμών και κτηνοτροφικών μονάδων. «Η κατάσταση είναι δύσκολη και σε συνεργασία με τους Δήμους θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις», υπογράμμισε συστήνοντας καλή χρήση των υδάτινων αποθεμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, η Περιφέρεια ανέλαβε να βελτιώσει και υπάρχουσες ομβροδεξαμενές

In this article

Join the Conversation