ΚΑΕ Παραμυθιά | Οι μόχθοι έδωσαν τελικά καρπούς…

Σύντομη ανασκόπηση από τον Δημήτριο Ντόκο

Πανηγυρική λοιπόν και πανάξια πρόκριση για την ΚΑΕ Παραμυθιά, στην πρώτη κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ, ύστερα από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, τόσο με την πρωτιά της αντρικής ομάδας σε σχέση με όλες τις ομάδες της κατηγορίας, όσο και στις μικρότερες ελπιδοφόρες κατηγορίες με σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς στις περισσότερες κατηγορίες που αγωνίστηκε, με αντιπάλους μάλιστα ομάδες από σημαντικά δημοτικά κέντρα.

Απόδειξη πως με σκληρή δουλειά και πείσμα όλα μπορούν να επιτευχθούν, ακόμη και για ομάδες που ανήκουν σε μικρούς Δήμους της Περιφέρειας, όπως αυτή του Δήμου Σουλίου, αρκεί να υπάρχει το μεράκι και η θέληση για υπερβάσεις σε πείσμα των δύσκολων καιρών.

Η Παραμυθιά κέρδισε την άνοδο έχοντας μόλις δύο ήττες στο παθητικό της και προκρίθηκε ως πρωτοπόρος έναντι όλων των διεκδικητών από τους δυο ομίλους. Η δύσκολη και απαιτητική χρονιά στέφθηκε με επιτυχία και το αξιέπαινο έργο του προπονητικού τιμ έδωσε καρπούς, ενώ οι κινήσεις της διοίκησης έγιναν με γνώμονα την αγωνιστική εξέλιξη της ομάδας με ουσιαστικές προσθήκες και παρεμβάσεις στους τομείς που κρίθηκαν αναγκαίοι, κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι.

Σε μια μικρή ανασκόπηση της χρονιάς, η Παραμυθιά ξεκίνησε με ένα σερί νικών πετυχαίνοντας καθοριστικές νίκες με σημαντικότερες εκείνες έναντι της Πάργας και του ΒΑΟ Άρτας και μόνο στην 7η αγωνιστική στραβοπάτησε με εκτός έδρας ήττα από τους Μολοσσούς Ιωαννίνων.

Ένα νέο σερί τριών νικών σταμάτησε στην ήττα σοκ από το Καναλάκι μέσα στην Παραμυθιά που δεν στάθηκε όμως εμπόδιο για μια εντυπωσιακή συνέχεια.

Με διαδοχικές νίκες τόσο στους εντός όσο και στους εκτός έδρας αγώνες, η διαφορά από τους διώκτες ανέβηκε ακόμη περισσότερο για την Παραμυθιά, που χωρίς να αναπαύεται, κατάφερε να κάνει το απόλυτο το νικών μέχρι την αναγκαστική λήξη της σεζόν από την απαγόρευση λόγο του Covid-19.

Η νίκη θρίλερ επί των Μολοσσών λίγο πριν την τελική στροφή του πρωταθλήματος ήταν εκείνη που ουσιαστικά κλείδωσε την πρώτη θέση και πανηγυρίστηκε με ενθουσιώδη τρόπο.

Η ομάδα κατά βάση στηρίχθηκε στον γρήγορο αλλά αρκετά ελεγχόμενο ρυθμό του αγώνα, χτυπώντας έξυπνα τις αντίπαλες ομάδες στην δική τους αδυναμία να ακολουθήσουν στους αιφνιδιασμούς, ενώ το χαμηλό σχήμα έδωσε ακόμη μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στις επιθέσεις από μακρινή απόσταση με καλά ποσοστά από την περιφέρεια.

Τα συχνά προπονητικά τρικ και η σωστή αλληλοβοήθεια των παιχτών έδωσαν μια επιπλέον νικηφόρα παρουσία στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου ουσιαστικά κρίθηκε και η επιτυχία της φετινής χρονιάς με την μεγάλη συγκομιδή πόντων.

Μεγάλη συνεισφορά και ένα τεράστιο ευχαριστώ αξίζουν στο ακέραιο για την ουσιαστική συμβολή σε αυτήν την εξαιρετική χρονιά, τόσο στους αθλητές και τον προπονητή Κωστίδη για την δυναμική αγωνιστική τους παρουσία, όσο και στους πιστούς φιλάθλους που στήριξαν θερμά όλη την χρονιά, αλλά και τους απαραίτητους χορηγούς που κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα την δύσκολη προσπάθεια για διακρίσεις.

Κανείς δεν περισσεύει στην δύσκολη προσπάθεια του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα σε μια μικρή επαρχιακή αλλά ιστορική περιοχή όπως είναι αυτή του Δήμου Σουλίου.

Η νέα αγωνιστική χρονιά βρίσκει την Παραμυθιά να αγωνίζεται πλέον στην ακόμη ποιο απαιτητική και δύσκολη Α κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ, ένα σκαλί πριν την επαγγελματική Γ κατηγορία και το όλο εγχείρημα απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και στήριξη.

Πίστη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και όσων αγαπούν το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα, είναι πως και αυτήν την νέα χρονιά όλοι οι προαναφερθέντες θα είναι ακόμη ποιο ενεργοί και θα βοηθήσουν την προσπάθεια για παραμονή και μια αξιόλογη παρουσία στην κατηγορία.

In this article

Join the Conversation