Σε Αδ. Γεωργιάδη, ΥΠΕΣ και Αθ. Καλύβα, για πολεοδομικό, κατασκήνωση, ΚΕΓΕ, πάρκινγκ και ενεργειακή αναβάθμιση

Ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης και ο αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών Φάνης Μπέλλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μπαράζ συναντήσεων στην Αθήνα του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και του αντιδήμαρχου οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών Φάνη Μπέλλου, για το πολεοδομικό σχέδιο, την ενεργειακή κοινότητα, την ενεργειακή αναβάθμιση, τις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ και των Κατασκηνώσεων, την κάλυψη κενών θέσεων δημοτικών υπάλληλων στο δήμο Σουλίου καθώς και την χρηματοδότηση νέου πάρκινγκ στην Παραμυθιά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-onine.gr, οι συναντήσεις ξεκίνησαν με την γενική γραμματέα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας Αθηνά Καλύβα με αντικείμενο την μόνιμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρ. ΚΕΓΕ και των πρ. κατασκηνώσεων, με την υπόθεση να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. “Η μόνιμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ και της κατασκήνωσης θα επιτρέψει βιώσιμες παρεμβάσεις  καθώς μέχρι σήμερα περνούν στην κυριότητα του δήμου Σουλίου με διάρκεια ορισμένου χρόνου έχοντας ως αποτέλεσμα την μη αποδοτική εκμετάλλευση τους, καθώς οποιοδήποτε μακρόπνοο σχέδιο χρήσης και διαχείρισης, προσκρούει στις ημερομηνίες λήξης της παραχώρησης”, αναφέρει το σχετικό αίτημα.

Ακολούθησε συνάντηση στο υπουργείο ανάπτυξης, με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία και της Αθηνάς Καλύβα, για την ενεργειακή κοινότητα καθώς και για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου Σουλίου, με τον υπουργό να δηλώνει θετικός στην σχετική υπό σύνταξη μελέτη και στην χρηματοδότηση του έργου. Επίσης ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εύρεση λύσης στο χρόνιο ζήτημα του ΒΙΟΠΑΘΈ.

Ακολούθησε ραντεβού με τον γενικό γραμματέα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη για την χρηματοδότηση του πολεοδομικού σχεδίου καθώς και για την χρηματοδότηση για αγορά οικοπέδου ή άλλης λύσης για την δημιουργία νέου πάρκινγκ στην Παραμυθιά. Και για τα δύο θέματα, φαίνεται πως υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν ραντεβού στο υπουργείο εσωτερικών, με την κάλυψη των κενών θέσεων του δήμου Σουλίου, να βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα.

In this article

Join the Conversation