Παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου η διόρθωση των τετραγωνικών

Ανακοίνωση

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 ο χρόνος κατάθεσης αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/) για τη διόρθωση των τετραγωνικών αναφορικά με τα ακίνητα για τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις, για λόγους που αφορούν στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο αυτό.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί από 27 Φεβρουαρίου, χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό, αίτηση για να γίνει διόρθωση ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ ανέπτυξαν την πλατφόρμα προκειμένου οι ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από την ευεργετική διάταξη του άρθρου 51 του νόμου 4647/2019, που ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις εφόσον υποβάλλουν τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών.

Με δεδομένη την αδυναμία ηλικιωμένων να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μπορούν πλέον, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, να προσέλθουν αυτοπροσώπως στους δήμους για να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης, κρίθηκε σκόπιμη η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία, έως τις 31/8/2020. Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία η διορθωτική δήλωση υποβάλλεται χωρίς πρόστιμα για τη μη υποβολή ή την υποβολή προηγούμενης ανακριβούς δήλωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνο η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!