Πανσέληνος Αυγούστου στην Αρχαια Ελέα με Νίκο Αρβανίτη με το “Μία Ιλιάδα – Αποσπάσματα Πολέμου”

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 21:30

Ο Νίκος Αρβανίτης με το θεατρικό “Μία Ιλιάδα – Αποσπάσματα Πολέμου” θα αποτελέσει την φετινή εκδήλωση της πανσελήνου του Αυγούστου, στο αρχαίο κάστρο της Ελέας Παραμυθιάς.

Το “Μία Ιλιάδα – Αποσπάσματα Πολέμου” στηρίζεται στην ομώνυμη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, είναι έργο της Λίζα Πήτερσεν και του Ντένις Ο’ Χέαρ, και παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας, από έναν αφηγητή- ραψωδό -μια μεταφορική παρουσία του ίδιου του Ομήρου– με το σήμερα , για να καταλήξει σε μία ατελείωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα.

Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός-ορχήστρα εν είδει «Μούσας» μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα.

Το έργο διαχειρίζεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο το μεγαλείο της αρχετυπικής αφήγησης του Ομήρου, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί ανά τους αιώνες.

Ερμηνευτής: Νίκος Αρβανίτης
Μουσικός επί Σκηνής: Νίκος Μεταλληνός
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Βασιλαντωνάκης
Σκηνικό Περιβάλλον- Κοστούμια: Άκης Χειρδάρης
Μετάφραση: Μαρίτα Αρβανίτη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 21:30, με δωρεάν είσοδο και με ολα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του covid-19

In this article

Join the Conversation