Σώμα Σουλιωτών | Πρόσκληση σε φορείς για συνεργασία

Προηγείται η υγεία ολων μας. Έχουμε αναστείλει την δραστηριότητα αλλα δεν αδρανούμε. Προετοιμαζόμαστε για το 2021.

Οι Σουλιώτες – Σώμα Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης- του Δήμου Σουλίου είναι το πρώτο σουλιώτικο Σώμα ιστορικής αναβίωσης που συγκροτείται και έχει την έδρα του στα ιερά χώματα του θρυλικού και ηρωικού Σουλίου.

Η εθελοντική του δράση, στα ιστορικά, και πολιτιστικά δρώμενα αποσκοπεί στη διατήρηση της πολυδιάστατης εθνικής μας κληρονομιάς –κυρίως δε της σουλιώτικης- στη διάδοση και τη μεταλαμπάδευσή της στις επόμενες γενιές.

Επειδή, όπως έχουμε τονίσει ξανά, προηγείται όλων, η υγεία – και δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν λόγω πανδημίας, το Σώμα έχει αναστείλει τις διοργανώσεις και τις συμμετοχές του. Δεν έχει όμως αδρανήσει.

Είναι μια περίοδος ανασυγκρότησης, σχεδιασμού και προετοιμασίας για την επικείμενη συνέχιση της δράσης του και μάλιστα δυναμικά, εν όψει των επετειακών εορτασμών του 2021.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Σώμα Σουλιωτών, ευχαριστούν θερμά, όλους εσάς, -πρωτίστως τους μόνιμους κάτοικους του Σουλίου και των Σουλιωτοχωρίων,- που στηρίξατε με τις ενέργειές σας παντοιοτρόπως, το Σώμα στα πρώτα του βήματα και συνεχίζετε να το στηρίζετε.

Ευχαριστούν κι όλους εσάς που ακολουθείτε τη σελίδα τους και στηρίζεται το Σώμα με τη θετική σας ενέργεια και σχόλια και τους ενθαρρύνετε να συνεχίσουν παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που συναντούν.

Η συμβολή και συμπαράσταση όλων σας στην προσπάθεια που γίνεται- εν μέσω γενικά, χαλεπών καιρών- είναι πολύ σημαντική.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Σουλιώτες – Σώμα Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης- του Δήμου Σουλίου σας καλούν να συμμετάσχετε- με όποιο τρόπο επιλέξει ο καθένας (είτε με την ένταξή του στο Σώμα είτε με τη βοήθεια του στις διοργανώσεις ή και με τις προτάσεις του είτε με οποιοδήποτε άλλον τρόπο μπορεί) – και να γίνετε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι τους στο έργο που επιχειρούν.

Όσοι φέρετε γνωστά επίθετα σουλιώτικων φαρών, όσοι έχετε σουλιώτικες ρίζες αλλά και όσοι είστε φίλοι και νιώθετε Σουλιώτες γιατί αγαπάτε και ενστερνίζεστε ό,τι αντιπροσωπεύει και συμβολίζει το Σούλι, η επιθυμία σας για συνεργασία με το Σώμα θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Η προσπάθεια αυτή δεν είναι μόνο υπόθεση ενός Σώματος ιστορικής Αναβίωσης ή ενός Δήμου.

Είναι υπόθεση όλης της Περιφέρειας Ηπείρου, των Ελλήνων γενικά –των εντός και εκτός συνόρων – είναι υπόθεση όλων μας, όλων των ελεύθερων ανθρώπων, που μπορούν να νιώσουν περήφανοι και να πουν: «είμαστε όλοι μας Σουλιώτες!»

Καλείστε, λοιπόν, όσοι το επιθυμείτε, να επικοινωνήσετε με το Σώμα Σουλιωτών για μια πιο ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία από την οποία κανείς δεν περισσεύει και που η συμβολή σας θα είναι πολύτιμη.

Ελπίζουμε με τη συμπαράσταση και τις άοκνες προσπάθειες όλων μας, να δούμε το Σούλι να «ανασταίνεται» και να γίνεται ένα «ζωντανό» Μουσείο, που ο επισκέπτης θα μπορεί να βιώνει το ιστορικό περιβάλλον όπως ήταν τότε και να αναβιώνει την κάθε πτυχή της Σουλιώτικης ιστορίας, με δράσεις, εκθέματα, ξεναγήσεις.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε εφικτό ακόμη και αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο!

Όσοι θέλετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. : 6909935784.

*Σχετικές προτάσεις του Σώματος Σουλιωτών έχουν κατατεθεί επίσημα και αναλυτικά στην Περιφέρεια Ηπείρου και στο Δήμο Σουλίου.

In this article

Join the Conversation