Καχριμάνης | Τηρήστε τα μέτρα περιορισμού του Covid-19.

+ Αιχμές για τον ΕΟΔΥ που συνεχίζει να κατανέμει τα κρούσματα όχι στον τόπο που εντοπίζονται, αλλά στην περιοχή αρχικής έκδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ΑΜΚΑ

Τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που μέχρι χθες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ήπειρο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως εξήγησε ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κατανέμει τα κρούσματα όχι στον τόπο που εντοπίζονται, αλλά στην περιοχή αρχικής έκδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ΑΜΚΑ.

Ανέφερε μάλιστα ότι αυτό συνέβη και με τα επτά κρούσματα που ανακοινώθηκαν το διήμερο Σαββάτου – Κυριακής για Ιωάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία και ότι από την ενημέρωση που υπάρχει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν προκύπτει κάτι σοβαρό στην Ήπειρο, εκτός μιας περίπτωσης, που προέκυψε από άτομο που πέρασε από διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα και την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν ιχνηλάτηση.

«Με την Πολιτική Προστασία και τις Διευθύνσεις Υγείας κάνουμε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τέτοια ιχνηλάτηση δεν έχει γίνει πουθενά. Αν εμείς είχαμε επιφορτισμένη αυτή την αρμοδιότητα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις λανθασμένων σε αρχικό στάδιο διαγνώσεων θετικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας για μια άλλη φορά το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στην Ήπειρο, από τη συνεχιζόμενη άρνηση του ΕΟΔΥ να επιτραπεί η συνέχιση των αναλυτικών ανακοινώσεων από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της Ηπείρου και το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης απεύθυνε έκκληση προς τους νέους να είναι προσεκτικοί: «Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να μην ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Δεύτερο πρέπει η νεολαία και ειδικά όσοι συμμετείχαν σε πάρτυ στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη να σεβαστούνε τον τόπο και τους ηλικιωμένους. Το ζητάω επιτακτικά. Είμαστε μια περιοχή που μέχρι σήμερα κάναμε μια σπουδαία δουλειά και με συνεργασία είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα, μη τα χαλάσουμε τώρα».

Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Κέντρο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει συντονισμός ενεργειών.

In this article

Join the Conversation