Προς ματαίωση οδεύει ο Λάμποβος

Λόγω των μέτρων κατα της πανδημίας

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, προς ακύρωση οδεύει ο Λαάμποβος της Παραμυθιας. Η παλαιοτερη εμποροπανήγυρη της Ηπείρου  που ξεκίνησε στα τέλη του 1800 ως ατ-μπαζάρ, δεν φαίνεται να πραγματοποιείται, αυτη την φορα λογω των μετρων κατα της εξάπλωσης της πανδημίας, ενω η προηγούμενη φορά που ειχε ακυρωθεί,  ηταν κατα την διαρκεια της κατοχής το 1943, λιγες μερες μετα την εκτέλεση των 49  Προκρίτων.

Το θέμα αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο σε μια απο τις επόμενες συνεδριάσεις, ωστοσο με δεδομένο την επιδημιολογική κατάσταση της χωρας και με τους δήμους όλης της χώρας να προχωρούν σε ακύρωση των εμποροπανηγύρων, θεωρείται σχεδον σιγουρο η μη πραγματοποίηση του.

Οσον αφορα τους δήμους της Ηπείρου, ηδη οι δήμοι Άρτας και Ζίτσας εχουν προχωρήσει στην ακύρωση, ενω το ιδιο αναμένεται να συμβεί και με την Φιλιππιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιας, προσανατολίζεται στην υλοποίηση πενθήμερων εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους στα πρότυπα της λευκής νύχτας, απο 5 μεχρι 10 Οκτωβρίου, με λαογραφικά, πολιτιστικά αλλα και εμπορικά χαρακτηριστικά.

In this article

Join the Conversation