Έρχεται το GRITS στα διόδια

Από τον Νοέμβριο και στα διόδια της Εγνατίας οδού το όχημα θα διέρχεται χρησιμοποιώντας μόνο έναν πομποδέκτη

Πραγματικότητα είναι η διαλειτουργικότητα (το λεγόμενο GRITS) στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι παραχωρησιούχοι συμφώνησαν σε ποσοστό παρακράτησης που κυμαίνεται σε κάτω από 2% από το τέλος διοδίου.

Για τον οδηγό το μεγάλο νέο είναι πως από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μπορεί να κινείται στην Εγνατία οδό και σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας χρησιμοποιώντας μόνο έναν πομποδέκτη.

Το νέο σύστημα στο οποίο εντάσσονται όλοι πλέον είναι το GRITS (Greek Interoperable Tolling System). Αυτό για τον οδηγό σημαίνει πως με ένα πομποδέκτη θα μπορεί να κινείται σε όλους τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει τη συσκευή. Η χρέωση παραμένει η ίδια (0,06 λεπτά ανά χιλιόμετρο) όπως και τα εκπτωτικά πακέτα του κάθε αυτοκινητόδρομου. Με λίγα λόγια, ο οδηγός θα φορτίζει με χρήματα τον πομποδέκτη της επιλογής του και με αυτόν θα πληρώνει παντού.

Όπως αναφέρουν στις ypodomes.com πηγές κοντά στο θέμα, αυτή την εποχή οι αυτοκινητόδρομοι που εντάσσονται έχουν αναβαθμίσει τα συστήματα τους και έχει ήδη ξεκινήσει η δοκιμή των συστημάτων προκειμένου τον Νοέμβριο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

In this article

Join the Conversation