Μήνυμα Καραγιάννη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

"Η συνύπαρξη του πάθους για μάθηση και η διατήρηση ενός περιβάλλοντός μάθησης με ασφάλεια, είναι φέτος το στοίχημα που όλοι έχουμε δώσει"

Αγαπητά μου παιδιά,

Σήμερα χτυπάει για πρώτη φορά το κουδούνι και ξεκινά μια περίοδος πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις. Σήμερα ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά, αυτή την φορά όμως με τις ιδιαιτερότητες της πανδημίας που εντάσσει νέες συνήθειες στην καθημερινότητά σας, εντός και εκτός σχολικών αιθουσών.

Η σχολική περίοδος είναι πάντα συναρπαστική, σας ανοίγει νέους ορίζοντες και είναι το όχημα που μπορεί να οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων σας. Αυτήν την περίοδο σας καλώ να την απολαύσετε στο έπακρο, δίνοντας μεγάλη σημασία και προσοχή στις ειδικές συνθήκες που συνοδεύουν την φετινή χρονιά.

Γνωρίζουμε καλά πως πλέον είστε πολύ ώριμοι και μπορείτε εύκολα να ανταποκριθείτε στις ειδικές συνθήκες όπως οι φετινές, με την καθοδήγηση και την στήριξη των δασκάλων και των καθηγητών σας.  Στις μέρες αυτές εμπιστευόμαστε και τους εκπαιδευτικούς, στην δύσκολη αποστολή της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης σας.

Η συνύπαρξη του πάθους για μάθηση και η διατήρηση ενός περιβάλλοντος μάθησης με ασφάλεια, είναι φέτος το στοίχημα που όλοι έχουμε δώσει. Θα είμαστε στο πλευρό́ σας, στο πλευρό́ των γονέων σας και των εκπαιδευτικών σας για να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη και παραγωγικότερη σχολική χρονιά υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες της πολιτείας  για τον περιορισμό της πανδημίας. Έτσι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα αισθάνεται ασφαλής και θα μείνετε προσηλωμένοι και απερίσπαστοι στο έργο σας.

Ο Δήμος Σουλίου στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει προβεί το τελευταίο διάστημα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει μέσα σε απολύτως ομαλές και ασφαλείς συνθήκες. Προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίζουμε για εσάς, μια ιδανική λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας.

Καλή σχολική χρονιά

In this article

Join the Conversation