ΤΩΡΑ | Και επισημα ακυρώνεται ο Λάμποβος

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Με αποφαση του δημοτικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε πριν λιγο, ακυρώθηκε ο φετινός Λάμποβος.

Στην συνεδρίαση επικράτησε ένταση και αποχώρησε η παράταξη τόπος αξιων. Περισσότερα σε επομενο αρθρο.

Σημεία της εισήγησης που υπερψηφίστηκε:

Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ Δ1α/Γ.Π.οικ.52831/28/8/2020 ( ΦΕΚ τεύχος Β΄3573/2020 ) ΚΥΑ Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής και των πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας από την 1.9.2020 έως και την 15/9/2020 προς περιορισμό της διασποράς του κορωναίου covid 19. και ειδικότερα στο άρθρο 5 ορίζεται ότι αναστέλλεται προσωρινά η πραγματοποίηση πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημοσίων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς.

Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει ότι η εμποροπανήγυρης του Λαμπόβου είναι θεσμός για την περιοχή και ότι σκοπός μας είναι αυτός ο θεσμός να συνεχίσει να υπάρχει και να τον αναβαθμίσουμε.
Όμως συναισθανόμενοι την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο, με αυξητική τάση κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού, σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες του Δήμου Σουλίου αλλά και όλων των επισκεπτών.

Έχοντας υπόψη και τις συστάσεις της ΚΕΔΕ , αλλά και μετά την ακύρωση μεγάλων θεσμών όπως της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και όλων των μέχρι τώρα εμποροπανηγύρεων στη χώρα ,είμαστε υποχρεωμένοι να μεριμνήσουμε για την υγεία των πολιτών και την περιφρούρηση – προάσπιση της περιοχής.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καλείται το Δημοτικό Συμβουλίου να αποφασίσει για την πραγματοποίηση ή μη του Λαμπόβου και σε περίπτωση λήψης απόφασης περί ακύρωσης του Λαμπόβου , προτείνεται η λήψη συντονισμένων ενεργειών προκειμένου να διεκδικήσει ο Δήμος Σουλίου από το Κεντρικό Κράτος ώστε να δοθεί επιχορήγηση λόγω της σημαντικότητας απώλειας εσόδων που θα επιφέρει η ακύρωση του Λαμπόβου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!