Κάλεσμα του εργατικού κέντρου Θεσπρωτίας για απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Ανακοίνωση

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Κάθε μέρα που περνάει, αναδεικνύονται με τραγικό τρόπο, η τεραστίων διαστάσεων εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ενώ αυξάνονται καθημερινά οι θάνατοι και οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου όργιο καταστολής και τρομοκράτης της πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αντί να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας παζαρεύει με τους μεγάλοκλινικάρχες το ύψος της αποζημίωσης.

Αντί να εντείνει τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού έχει κατεβάσει ρολά στις επιθεωρήσεις εργασίας.

Αντί να προσλάβει γιατρούς για νοσηλευτές, να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας για να ανοίξουν τα σχολεία, προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις εργαζομένων και φοιτητών στην πόλη μας και σε όλη την επικράτεια επιβάλλοντας απλόχερα πρόστιμα (300 ευρώ) σε εργαζόμενους των 400 ευρώ, ανέργους και φοιτητές που παλεύουν και διεκδικούν το αυτονόητο:

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Το όργιο καταστολής και αστυνομικής βίας στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου βαραίνει εξολοκλήρου την κυβέρνηση η οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές.

Οι αγώνες του λαού, για υγεία, δουλειά με δικαιώματα, ελευθερία δεν μπαίνουν στο γύψο.

Η τρομοκρατία και κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και αυταρχισμού δεν θα περάσουν.

Όλοι στη μάχη για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Νοέμβρη.In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!