Το εργατικό κέντρο για την χθεσινή απεργία

+ επίσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους εργαζόμενους που σήμερα έσπασαν ξανά τη σιωπή, την εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματα τους.

Η κυβέρνηση έσπασε ξανά τα μούτρα της! Η απεργία πέτυχε. Η επιτυχία της σημερινής απεργίας, έστειλε το πρώτο μήνυμα. Δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να «λογαριαστούμε μετά».

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας, για τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης.

Ήταν προκλητική η στάση της κυβέρνησης που προσπάθησε με αστυνομικούς και προστίματα να καταστείλει το απεργιακό μήνυμα, για να χτυπήσουν τη σημερινή απεργία που πραγματοποιείται με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων, σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα.

Επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση νόμιζαν πως μαζί τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ που την επέβαλαν με ΜΑΤ, κλούβες και νοθεία την άνοιξη, θα μετέτρεπαν τη μάσκα σε φίμωτρο, όταν την ίδια στιγμή φέρνουν τα αντεργατικά εκτρώματα του αιώνα, το χτύπημα στο 8ωρο, τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, νέο πτωχευτικό κώδικα, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στα πλαίσια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε εργοτάξιο οδοποιίας, σε σουπερμάρκετ της Ηγουμενίτσας, στο Νοσοκομείο Φιλιατών και στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και στο Κέντρο Υγείας Παραμυθίας. Ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας από τα ξημερώματα της απεργίας περιφρουρούσε τον όρχο οχημάτων από όπου αναχωρούν τα απορριμματοφόρα.

Επίσης στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία στους δρόμους της Ηγουμενίτσας όπου και δόθηκε μια ξεχωριστή νότα στην πόλη.(επισυνάπτεται υλικό, βίντεο και φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις).

Η σημερινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας μας ως μέρα γενικής απεργίας που σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών. Ενώθηκαν οι φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων σε άλλες χώρες που αυτές τις μέρες απεργούν και κινητοποιούνται.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά! Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας επισκέφτηκε σήμερα 26 Νοέμβρη την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.

Η αντιπροσωπεία ανέδειξε το ζήτημα της καταστολής που εκδηλώθηκε με εντολή της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο του πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Η απόπειρα ανάμεσα στα άλλα, να επιβληθούν και οικονομικές κυρώσεις σε διαδηλωτές, όπως έγινε και στην πόλη μας, μας βρίσκει αντίθετους και ζητήσαμε  την ακύρωση τους.

Η αντιπροσωπία ανέδειξε ακόμα και με αφορμή και τη σημερινή απεργία ότι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν μπορεί η απάντηση της κυβέρνησης να είναι η καταστολή και ο αυταρχισμός, να στοχοποιείται η συνδικαλιστική και πολιτική δράση, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις των συνδικάτων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή.

In this article

Join the Conversation