Ενισχύεται το δωρεάν δίκτυο WiFi του δήμου Σουλίου με το WiFi4EU | Τα σημεία

Ανακοίνωση

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ύστερα από συστηματική φροντίδα του τμήματος Πληροφορικής Επικοινωνιών (ΤΠΕ) & Διαφάνειας του Δήμου μας το έργο Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων στο Δήμο Σουλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους του Δήμου Σουλίου, συνολικού προϋπολογισμού 15.000,00€.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προσφέρει ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στις ακόλουθες περιοχές:

Κεντρικό Δημαρχείο Παραμυθιάς (Εσωτερικούς Χώρους)
Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς (Εσωτερικούς & Εξωτερικούς Χώρους)
Παλιό Δημαρχείο Παραμυθιάς (Εξωτερικούς Χώρους)
Γήπεδο Παραμυθιάς (Εξωτερικούς Χώρους)
Κλειστό Γυμναστήριο Παραμυθιάς (Εσωτερικούς χώρους)
Παιδική Χαρά Παραμυθιάς (Εξωτερικούς Χώρους)
Καρυώτι Βρύση Χούβιανης (Εξωτερικούς Χώρους)
Ζερβοχώρι γήπεδο 5×5 (Εξωτερικούς Χώρους)

Βήματα σύνδεσης

Βήμα 1ο – Εύρεση Ασυρμάτου Δικτύου: Εφόσον βρισκόμαστε εντός περιοχής κάλυψης του Ασυρμάτου Δικτύου του Δήμου Σουλίου, πραγματοποιούμε από την ηλεκτρονική συσκευή μας (Η/Υ, tablet, κινητό), αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων. Tο δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «D.SOULIOU-Wifi4EU».

Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο D.SOULIOU-Wifi4EU: Από την λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα συνδεόμαστε στο δίκτυο «D.SOULIOU-Wifi4EU» και περιμένουμε μέχρις ότου συνδεθούμε και λάβουμε την επιβεβαίωση ότι έγινε επιτυχής σύνδεση.

Βήμα 3ο – Άνοιγμα Web Browser: Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή (browser) της επιλογής μας και δοκιμάζουμε να επισκεφτούμε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου (π.χ. www.google.gr). Στον browser μας θα εμφανιστεί πρώτα η ιστοσελίδα που μας καλωσορίζει στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Σουλίου και του προγράμματος Wifi4EU. Αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και πατήστε το κουμπί «login» για να και να συνεχίσετε.

Βήμα 4ο – Περιήγηση στο διαδίκτυο.In this article

Join the Conversation